03 / 10 / 2024

Somalililer: Rengimiz siyah diye bize ev vermiyorlar!

Somalililer: Rengimiz siyah diye bize ev vermiyorlar!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Isparta’ya sığınan 400 kadar Somalili, kaldıkları pansiyondan çıkarılmaları için birkaç gün süreleri kalınca çareyi eylem yapmakta buldu




Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Isparta’ya sığınan 400 kadar Somalili, kaldıkları pansiyondan çıkarılmaları için birkaç gün süreleri kalınca çareyi eylem yapmakta buldu. “Siyahız ve çocuğumuz çok diye ev vermiyorlar” diye isyan eden Somalililer, Valilik’ten çözüm sözü alınca pansiyonlarına döndüler.

SOMALİ’deki iç savaştan kaçıp Isparta’ya sığınan bir grup kadın, kiralık ev bulamadıkları iddiasıyla çocuklarıyla birlikte valilik önünde eylem yaptı. Kaldıkları özel pansiyonda konaklama süreleri 31 Aralık’ta sona erecek 400 Somalili adına eylem yapan 20 kişi, “Herkes Vali’ye selam söylüyor. Bizim pansiyon bizi çıkarıyor. Bize kimse ev vermiyor. Bizi koruyun” yazılı döviz taşıdı.

‘Pansiyoncunun şovu’

“Siyahız ve çocuğumuz çok diye ev vermiyorlar. Somali’de biz böyle yapmıyoruz” diye isyan eden protestocular, Sosyal Yardımlaşmadan Sorumlu Vali Yardımcısı Tahir Demir’den sorunlarının çözüleceği sözünü aldıktan sonra pansiyonlarına döndüler. Vali Yardımcısı Demir, “Heyetimizin sığınmacıların kaldıkları pansiyonla anlaşma yapıp yapmayacağı belli değil. Sanırım pansiyon sahibinin telaşı var. Sığınmacılara şov yaptırıp kendini güçlendirmek istiyor. Bugüne kadar hiçbiri dışarıda bırakılmış değil” dedi.
Hürriyet/Mehmet ERÇAKIR


Geri Dön