Sektörel

Son 3 ayda konut satışları dipten döndü, otomobil satışlarında hareket yok!

Konut fiyatlarındaki düşüş ve faizlerin ineceği beklentisi, emlak piyasasını hareketlendirirken, otomobil piyasasında ise satışlarındaki düşüş sürüyor. Ekonomist Barış Soydan, son 3 ayda konut satışlarının dipten döndüğünü ancak otomobil satışlarında dönüşün gerçekleşmediğini söyledi.

Konut piyasası Temmuz ayından bu yana hareketlenirken, konut fiyatları da geriledi. Yüksek kiralar ve konut kredilerinde faizlerin ineceği beklentisi, ev sahibi olmak isteyenleri ve yatırımcılara harekete geçirdi. BETAM’in verilerine göre konut satış fiyatları eylül ayında ülke genelinde, yüzde 18 düşerken, İstanbul’da bu gerileme yüzde 19,2, Ankara’da yüzde 18,1 ve İzmir’de yüzde 15,3 olarak kaydedildi. Otomobil piyasasında ise ikinci el otomobillere talep artarken, fiyatlar da düşmeye devam ediyor.

Ekonomist Barış Soydan, https://x.com/barissoydan X sosyal medya hesabından konut ve otomobil satışlarını gösteren bir grafik paylaşarak, “Son 3 ayın özeti: Konut satışları dipten döndü, artış başladı. Oto satışları dipten dönemedi” dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Şişli Ritz Carlton Süzer Plaza'da 800 milyon TL'ye satılık rezidans!

Kapalıçarşı altın piyasası son dakika! Harem altın fiyatları ne kadar oldu? 24 Ekim 2024 canlı altın fiyatları...

Kuzey Marmara Otoyolu için Çatalca, Arnavutköy ve Başakşehir'de acil kamulaştırma kararı!