Ekonomi

Son Dakika! AKP’den EYT açıklaması geldi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) vatandaşlar bu konuda yapılan her haberi merakla takip ediyor. Peki EYT’deki son durum ne? İşte detaylar!EYT’nin ne zaman çıkacağı emeklilik için gün sayan kişilerin gündeminde yer alıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT)’de son durumun ne olduğunu binlerce vatandaşlar araştırıyor. EYT’nin ne zaman çıkacağı emeklilik için gün sayan kişilerin gündeminde yer alıyor.

Emeklilik için gün sayan kişiler EYT hakkındaki tarafından takip ediliyor. Meclis'in 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden sonra çalışmalarına ara vermesi ile EYT yasası hakkındaki görüşmeler de askıya alınmıştı. Meclis yarın yeniden açılıyor. Bu konuda da AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT ile ilgili açıklamalar yaptı.

İşte haberin ayrıntılar…

ELİTAŞ EYT HAKKINDA KONUŞTU!

Türkiye 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yarasını sarmaya çalışırken TBMM de 28 Şubat tarihine kadar çalışmalara ara verilmişti. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Depremlerden dolayı ara verilen Meclis'te çalışmaların yarın başlayacağını söyleyen Elitaş, "Meclis'in öncelikli gündemi emeklilikte yaşa takılanlar olacak" diye konuştu. "EYT düzenlemesini hızlı bir şekilde kanunlaştırabiliriz" diye konuşan Elitaş, Genel Kurul'da EYT sonrası yapılandırma teklifini de görüşeceklerinin altını çizdi.

SEÇİMLER ERTELENECEK Mİ?

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bunun yanı sıra seçimin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

EYT DÜZENLEMESİNDE İKİ KRİTİK DEĞİŞİKLİK

Yürürlük maddeleri ile dört maddeden meydana gelen EYT yasası komisyonda değiştirilmeden kabul edilmişti. Ama Genel Kurul'da bazı değişikliklerin olabileceği noktasında beklentiler yer alıyor. İki kritik değişiklikten biri olan EYT'li SSK'lı vatandaşlar için kademeli prim şartının 5 bin güne indirilmesi bulunuyor. Daha önce komisyondan geçen EYT düzenlemesinde de 'mevzuata' göre emeklilik şartı getirilmişti.

Yine Genel Kurul'a gelecek EYT düzenlemesinde kısmi emeklilik için de yaş şartının 8 Eylül 1999 öncesinde olduğu gibi kadınlarda 50 erkeklerde 55 olması isteniyor. Daha önce yapılan açıklamada 8 Eylül 1999 yılı öncesi sigorta girişi bulunanlar, yaş şartına bakmadan prim günü ve sigortalılık süresini doldurdukları zaman emeklilik hakkı elde edecekler. Öte yandan EYT'liyken depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine de bu hakkı aileleri tarafından da kullanılabilecek. Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT)'de yasalara göre, emeklilik işlemlerinin başlatıldığı aydan sonraki ay başından itibaren maaş hesabı yapılacağı belirtiliyor. Mart ayında yapılacak bir başvuru sonunda ilk maaşlar 1 Nisan'dan itibaren hesaplanmaya başlanacak.

Kızılay KPSS’siz personel alımına başladı! Yüksek maaşla hemen işe başlayın! İşte Kızılay personel alım şartları!

Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak? Aile destek ödemeleri yattı mı?