05 / 05 / 2024

Son dakika! Altında yeni rekor!

Son dakika! Altında yeni rekor!

Yeni haftanın ilk işlem gününe gram altın 827 lira seviyelerinde başlarken altın fiyatlarında son dakika gelişmesi yaşanıyor. Gram altın dolar kurundaki artışla birlikte 830 lira seviyesini aşarak rekor tazeledi.



Altın fiyatları doların yükselmesi ile yukarı yönlü hareketine devam ederek rekor tazeledi. Altının nasıl bir performans göstereceğini anlamak için piyasalar Fed toplantısından çıkacak kararları bekliyor. Peki gram, çeyrek, tam altın fiyatları ne kadardı? İşte son dakika gelişmeleri...

A Haber'de yer alan habere göre; altın fiyatları ne kadar oldu? Yeni haftanın ilk işlem gününe 827 liradan başlayarak rekor kıran gram altın, öğle saatlerinde 830 lira ile rekor tazeledi. Son aylarda hızla yükselen altınıdaki yükselişin devam edip etmeyeceği merak ediliyor. 

 

ALTIN REKOR TAZELEDİ

Yeni haftanın ilk işlem gününe 827 lira seviyesinde başlayan gram altın öğle saatlerinde 830 lira ile zirveye çıktı. 

Son dakika! Altında yeni rekor!

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK TARİH

ABD Merkez Bankası'nın faiz toplantısı küresel piyasalarda yakından takip ediliyor. Fed, geçtiğimiz aylarda tahvil alımlarını azaltma kararı alarak uygulamaya koydu. Fed'in kritik toplantısı 15 Aralık'ta yapılacak.

Son dakika! Altında yeni rekor!

ONS ALTIN GÜÇ KAYBINDA

Bir süredir 1800 dolar sınırında işlem gören ons altın hafif düşüş eğilimi göstermeye başladı. Küresel enflasyondaki yükseliş, ons altındaki destek seviyelerinin yükselmesine neden oluyor.

Son dakika! Altında yeni rekor!

ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Uzmanlar ons altın ve teknik analiz yorumlarını paylaştı. İşte altın piyasasında son gelişmeler:

Son dakika! Altında yeni rekor!

Vakıf Yatırım

Ons altın dar bir bantta işlem görmeye devam ediyor. 1.790-1.810 olası yukarı hareketlerde direnç olarak izlediğimiz seviyeler iken, aşağıda 1.760 seviyesini kısa vadeli görünümde ana destek olarak takip ediyoruz. 1.760 altına gelinmedikçe bir süre dalgalanmanın devamı beklenebilir. Bu hafta başta FED ve ECB olmak üzere merkez bankalarından gelecek kararlar, ons altında fiyatlamanın seyri açısından önemli olabilir.

Son dakika! Altında yeni rekor!

Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya

Ons altın forex piyasasında sabah saatlerinde 1785 seviyesi yakınlarında işlem görüyor. Geçtiğimiz cuma ABD'de Kasım ayı enflasyon verisi %6.8 ile beklentilere paralel ve 39 yılın zirvesinde gerçekleşti. Ekim ayında %6.2'lik 31 yılın zirvesinde enflasyon rakamı kaydedilmişti. Giderek yükselen enflasyon, önümüzdeki çarşamba karar açıklanacak olan Fed toplantısında taperingin hızlandırılması beklentilerini körükledi.

Dolar Endeksi 96.16, 10 yıllıklar %1.49 ile yatay seyrediyor. Ons altın kritik teknik seviyelerin altında sıkışık seyrini sürdürürken bu hafta merkez bankalarının toplantıları takip edilecek. Gözler ise Fed ve perşembe günü gerçekleşecek olan ECB toplantısında olacak. Bugün özelinde veri kanadı sakin.

Son dakika! Altında yeni rekor!

Teknik Analiz

Ons altın ortalamalarının altında zayıf seyrini sürdürmesine karşın destek bölgelerinden güç almaya devam ediyor. Geri çekilmelerde 1770 ve 1760 destekleri öne çıkıyor. Yükselişlerde 200 günlük ortalamaya denk gelen 1793 seviyesi önemini koruyor. Bu seviye altında alım yönlü pozisyonlanmalar için temkinli olmakta fayda var. Direnç bölgelerine yükselişlerde satış baskısı gelebilir. Bununla beraber 1793 üzerinde kalıcı seyirler ons altını tekrar 1800 bandı üzerine taşıyabilir.

Destekler: 1770 / 1760 / 1750
Dirençler: 1793 / 1800 / 1815

Gram altın, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön