Kent Haberleri

Son dakika! Asgari ücret açıklandı! 8 bin 500 TL...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücreti resmen açıkladı. İşte o rakam... Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücreti resmen açıkladı

Milyonlarca çalışan ve işveren Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek asgari ücret zam açıklamasını bekliyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücreti resmen açıkladı. Erdoğan, konu ile ilgili açıklamasında "Her sene olduğu gibi bu yıl da önümüzdeki yılın asgari ücretini belirlemek üzere çalışan ve işveren temsilcileri, bakanlık nezaretinde bir araya gelmişlerdir" ifadelerini kullandı ve yapılan bir dizi toplantı sonunda çalışan ve işveren taraflarının ortak bir rakam üzerinde anlaşamadıklarına vurgu yaptı.

"Hükümet olarak biz tüm tarafların teklif ve gerekçelerini saygıyla karşılıyoruz" ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraflar arasında makul noktada uzlaşma sağlanması için samimi gayret sarf ettiklerini belirtti. 

Peki asgari ücret ne kadar oldu? İşte 2023 asgari ücret...

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücreti belirlerken kayıpları telafi edecek bir yaklaşım belirledik. Şayet beklenmedik bir tablo ile karşılaşırsak, geçen yıl olduğu gibi yine ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız." dedi.

"Açıklayacağımız asgari ücret rakamı ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle uyumludur" diyen Erdoğan, taraflardan herhangi biri katılmadığı için çalışanların alacakları en az Maaş düzeyini ve buna endeksli pek çok geliri belirleyen asgari ücreti ortada bırakamayacaklarının altını çizdi.

TAM 8 BİN 500 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı için asgari ücreti net 8 bin 500 Türk Lirası olarak açıkladı. 

Bakan Nebati'den son dakika asgari ücret ve EYT açıklaması!

Doların roket gibi fırlayacağı asıl tarih resmen belli oldu! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! Eliniz ayağınız titreyecek!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Rakamı gören şaşkına döndü!