29 / 04 / 2024

Son dakika! AYM kararı sonrası MTV 2. taksit ödemeleri için son tarih ve faiz oranı belli oldu! 

Son dakika! AYM kararı sonrası MTV 2. taksit ödemeleri için son tarih ve faiz oranı belli oldu! 

Anayasa Mahkemesi kararı sonrası motorlu taşıtlar vergisinin 2. taksit ödemeleri için son tarih ve faiz oranı belli oldu... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Anayasa Mahkemesi kararı sonrası motorlu taşıtlar vergisinin 2. taksit ödemeleri için son tarih ve faiz oranları resmen belli oldu.

Peki motorlu taşıtlar vergisinin 2. taksit ödemeleri ne zaman? Motorlu taşıtlar vergisi ne zaman ödenecek?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle doğan finansman ihtiyacı nedeniyle yapılan ek motorlu taşıtlar vergisi düzenlemesi, Anayasa Mahkemesine (AYM) taşınmıştı. 

Paylaşılan detaylara göre, Anayasa Mahkemesi (AYM) dün ek motorlu taşıtlar vergisi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini oy birliğiyle reddetti. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre söz konusu bu karardan sonra gözler de gecikme faiz oranları ve ikinci taksit dönemine çevrildi.

Son dakika! AYM kararı sonrası MTV 2. taksit ödemeleri için son tarih ve faiz oranı belli oldu! 

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksitinin 6 Eylül 2023 tarihine kadar ödenmesi gerekiyordu. Yine paylaşılan bilgiye göre, ilk taksit döneminde yaklaşık olarak 13,2 milyar Türk Lirası gelir elde edilmiş ve hedeflenmiş olan söz konusu tahsilatın yüzde 87'lik kısmı karşılanmıştı.

Yine verilen detaya göre, bu dönemi kaçırmış olan araç sahipleri aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödeyebilecek. 2. taksitlerin son ödeme tarihi ise 30 Kasım olarak belirlendi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi ya da banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödeme yapabilecek.

Yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu taşıtların satış ve devir işlemleri için motorlu taşıtlar vergisinin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekli. Ayrıca ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de yapılamayacak.

Ekim 2023 evde bakım maaşında son dakika! Paralar hesaplara yatırılacak!

Bandırma Belediyesi iki arazi satacak! İhalesi 11 Ekim'de!

Mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Çiftçiler aman dikkat! Mazot ve gübre desteğinde flaş gelişme! 


Geri Dön