Kent Haberleri

Son dakika! Bakan Işıkhan resmen açıkladı: En düşük memur maaşı 22 bin TL oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını resmen duyurdu. İşte detaylar...Merakla beklenen memur zamına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı

Asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler memur ve emekli maaş zammına çevrilmişti. Merakla beklenen memur zamına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı.

Bu kapsamda Bakan Işıkhan en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurdu. Peki, memur maaş zammı ne zaman resmiyet kazanacak? İşte ayrıntılar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AKP grup toplantısı öncesinde memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zamma ilişkin açıklama yaptı.

Memur ve emekli maaşı zammına dair düzenlemenin sorulması üzerine Işıkhan, konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği kapsamında çalıştıklarını aktardı.

Torba yasa teklifinde bulunması için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Işıkhan, "Bürokratlarımız çalışıyor. Hedefimiz, torba yasada her tarafı, paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaşmak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyanı olduğu için en az memur maaşının 22 bin Türk Lirası olmasının torba yasa teklifinde yer alacağını bildiren Işıkhan, teklifin Meclis'ten kısa sürede geçmesini sağlayacaklarını kaydetti.

"Zaten iki konu vardı" diyen Işıkhan bu iki konunun "En düşük memur maaşının 22 bin TL olması ve emekli aylıklarında yapılacak iyileştirme" olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı'mızın seçim beyanı olduğu için biz bunu torba yasada sunacağız. Meclis tarafından kısa sürede geçmesini sağlayacağız. Meclis tatile girmeden Allah nasip ederse çıkarmayı düşünüyoruz, temmuz ayında inşallah" diye açıkladı.

Teklifte 500 Türk Lirası asgari ücret desteğinin de yer alacağını söyleyen Işıkhan, Bakanlık bürokratlarının konu üzerinde çalıştığını aktardı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLANDI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak brüt asgari ücret tutarı 13 bin 414 Türk Lirası, net asgari ücret tutarı 11 bin 402 Türk Lirası olarak belirlendiğini duyurdu. 

Açıklanan asgari ücret rakamı 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Yeni seneden itibaren geçerli olacak asgari ücret için aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeniden toplanacak.

Belediyeden kaçırılmayacak fırsat! 24 ay taksitle tam 56 konut satacak! Hemen bakın!

Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte ekonomistlerin beklentisi

Dar gelirlilere müjde! Başvurusu onaylananların hesabına 7 bin TL'lik destek yatırılacak! Hemen şartlara bakın