28 / 04 / 2024

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere cep telefonu, bilgisayar ve Genç Kart müjdesi

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere cep telefonu, bilgisayar ve Genç Kart müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti ve kabine kararlarını açıkladı. İşte detaylar...



Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine kararlarını açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından önemli başlıklar:

OVP'YE DESTEK ÇAĞRISI

Erdoğan, "OVP'ye herkesin desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİYE 5 BİN 500 TL'LİK CİHAZ DESTEĞİ

Üniversite öğrencilerine yönelik AK Parti'nin seçim vaadi olan cep telefonu ve bilgisayar desteğinin hayata geçirileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıntıları paylaştı. Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerine, piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonları ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği sağlayacağız" dedi.

GENÇ KART MÜJDESİ

Erdoğan ayrıca, Genç Kart müjdesini de verdi. 18 yaşına gelen gençlere bir yıl boyunca geçerli olacak Genç Kart ile tiyatro, sinema ve konserlere ücretsiz veya indirimli giriş imkanı sunulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar:

- Ülkemizin dünya çapında hak ettiği konuma gelmesi için mücadele ediyoruz. Özellikle dış politika alanında yoğun bir gündemimiz bulunuyor. Son zamanlarda Cezayir Dışişleri Bakanı ve Birleşik Devletler Müslüman Kuruluşlar Konseyi heyeti ile görüştük.

- Ekonomideki yol haritamızı belirleyen orta vadeli programı kamuoyuyla paylaştık. Bu programa iş dünyası olumlu tepkiler verdi ve uluslararası yatırımcılar da programa olumlu yaklaştılar. Dünya Bankası grubu da Türkiye'ye yönelik 18 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketi açıkladı.

- 3 yıl sonra kişi başına milli gelirimizi 15 bin dolara yaklaştırarak ekonomik büyüklüğümüzü 1,3 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, tüm milletimizin ortak hedefi ve idealidir.

- Türk demokrasisinin gücünü ve millet iradesini son seçimlerde gösterdik. Türkiye'ye yönelik dünya çapında artan ilgiyi gözlemliyoruz. BM Genel Kurulu'na katıldığımızda da bu ilgiyi deneyimledik.

- Orta vadeli programa destek olmaları için tüm milleti davet ediyorum. Türkiye'nin çıkarlarını savunmak ve güçlendirmek hepimizin ortak amacıdır.

- Gençlerimize destek olmak amacıyla üniversiteli öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar desteği sağlayacağız. Piyasa fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan cihazlara toplamda 5 bin 500 lira teknolojik cihaz desteği sunacağız. Ayrıca 18 yaşına gelen gençlere 1 yıl boyunca geçerli Genç Kart vereceğiz, bu kartla kültür ve sanat etkinliklerinden indirimli veya ücretsiz faydalanabilecekler.

- Uluslararası arenada Türkiye'nin etkisi ve itibarı artıyor. Küresel meselelerde Türkiye'nin liderlik yapma iradesini sürdüreceğiz.

- Aile müessesesinin korunması ve gençlerin ekonomik olarak desteklenmesi için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

- Nahçıvan'da Iğdır-Nahçıvan doğalgaz boru hattının temelini attık ve Nahçıvan'ın doğalgaz ihtiyacını karşılayacağız. Karabağ'daki terör unsurlarına yönelik Azerbaycan'ın başarısından gurur duyuyoruz.

İşte 965 bin TL’ye satılan SUV modeli: Neredeyse ikinci elden bile ucuz

BES'te kısmen ödeme dönemi: Resmi Gazete'de yayımlandı

2023 model Subaru XV'ye Eylül'de zam yok! İşte güncel fiyat listesi


Geri Dön