Kent Haberleri

Son dakika deprem! Erzurum'da 4.6 büyüklüğünde deprem oldu!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde saat 10:41'de 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. 0 büyüklüğünde meydana gelend emremin ardından  saat 10:41'de Erzurum'un Aziziye ilçesinde 4

Sabah saatlerinde  Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.0 büyüklüğünde meydana gelend emremin ardından  saat 10:41'de Erzurum'un Aziziye ilçesinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ERUZUM'DA DEPREM OLDU!

Bugün aaat 10.41'de meydana gelen deprem, çevre illerden de hissedildi. Öte yandan AFAD verilerine göre sarsıntı yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

SON DAKİKA DEPREM!

Bugün sabah saatlerinde ise Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.0 büyüklüğünde meydana geldi.

Depremin saati 07.47 olarak kaydedilirken derinliği ise 4.85 kilometre olarak ölçüldü. Saat 07.42'de ise Kuşadası Körfezi açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem oldu.

Kuşadası'nın yaklaşık 10 kilometre açığındaki depremin, deniz yüzeyinden 7,52 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi. 

DEPREM NEDEN OLUR?

Depremler, yer kabuğundaki kırılmalar sonucu meydana gelen bir doğal afede verilen isimdir. Yer kabuğu, içindeki çeşitli plakaların hareketi sonucu sürekli olarak değişim ve hareket halindedir. Bu plakalar, birbirleri üzerinde kayarlar ve zaman zaman birbirlerine sürtünerek enerji birikmesine neden olurlar.

Bu birikmiş enerjinin bir noktada serbest kalması halinde, yer kabuğundaki kırılmalar ve hareketler oluşur ve bu da depremlerin oluşmasına neden olur. Depremlerin büyüklüğü, serbest kalan enerji miktarına bağlıdır ve Richter ölçeği ile ölçülür.


TÜRKİYE'DE KAÇ FAY HATTI VAR?

Türkiye, birçok fay hattının bulunduğu coğrafi bir bölgede yer almakta. Türkiye'de 20'nin üzerinde aktif fay hattı bulunuyor.

Bu fay hatlarından en önemlileri Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Sıradağları Fay Hattı'dır. Bu fay hatları, Türkiye'de sık sık depremlere neden oluryor ve bu durum da ülkenin deprem riski yüksek bir bölgede olduğunu gösteriyor.

 

DEPREM Mİ OLDU? Az önce sallandık mı? 10 Haziran 2023 son depremler!

Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları ne kadar? 2023 çelik ev fiyat listesi...

Az önce sallandık mı? Bugün nerede deprem oldu? 9 Haziran 2023 Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!