28 / 04 / 2024

Son Dakika! Erdoğan açıkladı, emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu...

Son Dakika! Erdoğan açıkladı, emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını açıkladı. İşte yapılan zam oranı ve haberin ayrıntıları...



Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklmada, "Nispeten daha düşük yükseliş alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağız. Uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7.500 Türk Lirası'ndan 10 bin TL'ye çıkarıyoruz." diye konuştu.

Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emekli maaşı alt sınırını 7500 liradan 10 bin liraya çıkarıldığı kaydedildi. Erdoğan, "Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere refah düzeyini düzeltmek için canla ve başla çalışıyoruz. İşçi, memur ve emekli maaşlara yaptığımız zamlarla bunu kısmen sağladık. İnşallah önümüzdeki dönemde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz." dedi.

"Geçen senenin son aylarındaki yaptığımız hesaplar ile 16 milyon emeklimizin tamamına 5'er bin liralık ödeme yaptık. Çalışan emeklilerimiz de 5 bin lirayı almış oldu. Emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. 2004 senesinin ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 498,25, SSK ve Bağkur'da yüzde 37,57 yükseliş  oldu. Bu yükselişlerin  emeklilerimizde yol açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için bizlerde bu oranları birbirine yakınlaştıracak adım atıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Son Dakika! Erdoğan açıkladı, emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu...

YILLIK ARTIŞ ORANLARI TEMMUZ AYINDA EŞİTLENECEK

SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ilave olarak yüzde 5 oranında daha artış yapacağımız müjdesini veriyorum. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklisi Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6'ya yükseliyor. Temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Memur, SSK ve Bağkur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık artış oranları önümüzdeki Temmuz'da eşitlenecektir.

Öte yandan, senenin ikinci yarısındaki maaş zamlarının memur emeklileri enflasyon farkını alırken SSK ve Bağkur emeklileri farkı alacakları için dengesizlik giderilecektir. Yapılan bu uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz. Bizler, 200 milyar liralık ilave kaynağı emeklilerimiz için kullanacağız ve tüm bu yapılan zamların ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Emekli promosyonuna 2024 zammı geldi! Bankalar peş peşe açıkladı, resmen 15 bin TL oldu!

Hükümetten emekliye ek zam için flaş açıklama: Kanun teklifi geliyor! Resmen tarih verildi! 

Ocak 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Yeni yılın ilk zam oranı bu tarihte belli olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön