29 / 04 / 2024

Hükümetten emekliye ek zam için flaş açıklama: Kanun teklifi geliyor! Resmen tarih verildi! 

Hükümetten emekliye ek zam için flaş açıklama: Kanun teklifi geliyor! Resmen tarih verildi! 

Emekli maaşı zammının açıklanmasının ardından, milyonlarca emekliden ek zam talebi geldi. Hükümet de konuya ilişkin yapılan çalışmaları açıkladı. İşte merak edilenler...



Geçtiğimiz hafta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından enflasyon rakamlarının açıklanmasını ardından milyonlarca emeklinin beklediği zam da belli oldu. 

Emekli maaşı zammı, memur emeklileri için yüzde 49,25 oranında olurken; işçi, esnaf ve çiftçi emeklileri ise 37.56 oranında yapıldı. 

SSK ve Bağ- Kur emeklileri için uygulanacak ek zam ile seçim öncesinde hükümet tarafından aradaki yüzde 11'lik farkın kapatılması planlanıyor.

Hükümetten emekliye ek zam için flaş açıklama: Kanun teklifi geliyor! Resmen tarih verildi! 

EMEKLİ ZAMMINDA KRİTİK TARİH

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu ek zam için kök maaşa zam ve tüm emeklilere eşit zam seçenekleri ön plana çıkıyor. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'de gazetecilere önemli açıklamalar yaptı ve emekli maaşlarına da değindi. 

Söz konusu açıklamasında "Emekli maaşlarında artış yapılmasıyla ilgili şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışıyor. Bir kanun teklifi hazırlığımız var. Ön görüşme gerçekleştirdik" ifadelerini kullanan Abdullah Güler, önümüzdeki haftaya kadar sonuçlanırsa değerlendirileceğinin altını çizdi. 

Hükümetten emekliye ek zam için flaş açıklama: Kanun teklifi geliyor! Resmen tarih verildi! 

ZAM AYRIMCILIĞI 2000 YILINDA BAŞLADI

Bunların yanı sıra emeklilerin de maaş zammına olan tepkileri sürüyor. Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren emeklilerden her geçen gün yeni açıklamalar geliyor. 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, yaptığı son açıklamasında emeklilerin görmezden gelinemeyeceğine dikkat çekti. 

"Birine 50, diğerine 37 zam verip birini diğerinden ayır mı? Ne hakları var bizi üzmeye" diye konuşan 
Kazım Ergün, emekliler arasındaki zam ayrımcılığının ilk olarak 2000 yılında başladığını, o günden bu güne kadar da artarak sürdüğünü dile getirdi. 

TÜED Başkanı Kazım Ergün, seyyanen yerine oransal zam yapılarak maaşı çok olana çok, az olana az zam verilmesine tepki gösterdi. Ayrıca  Ergün, “Emekli hastaneye gidince bu sefer de ağır ilaç ve muayene katkı paraları altında eziliyor” dedi. Ergün, 10 milyon mülteciye bedava muayene ve ilaç hizmeti veren devletin ülkesine hizmet etmiş, prim ödemiş emekliden niçin katkı payı aldığına anlam veremediklerini de sözlerine ekledi.

Ev alıp satmak isteyenler dikkat! Sahte emlak komisyoncusundan tam 430 bin Euro'luk dolandırıcılık!

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 8 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay çıktı...


Geri Dön