Kent Haberleri

SON DAKİKA: Evde Bakım Yardımı  hesaplara yattı! Hemen hesaplarınıza bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. İşte detaylar...Vatandaşlar, " Evde Bakım Yardımı hesaplara yattı mı, ne zaman yatırılacak?" sorularına yanıt ararken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ödemelerin hesaplara yattığını duyurdu

Evde bakım maaşı yatan iller listesi vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Vatandaşlar, " Evde Bakım Yardımı hesaplara yattı mı, ne zaman yatırılacak?" sorularına yanıt ararken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ödemelerin hesaplara yattığını duyurdu.

Temmuz ayının gelmesi ile Aile Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlara sağlanan evde bakım aylığı ödeme tarihi resmen açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerine dair yazılı açıklama yaptı. İşte Evde Bakım Yardımı ödemelerine ilişkin tüm detaylar...

Memur maaşı zammı ile beraber artış gösterecek olan evde bakım maaşları hak sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacak. Konu ile ilgili Bakan Göktaş yaptığı açıklamada yaşlı aylığının 2.348 Türk Lirası'na, yüzde 40-69 arası engelli aylığının 1.874 Türk Lirası'na, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığının 2.811 Türk Lirası'na yükseldiğini kaydetmişti.

2 MİLYAR 440 BİN TL HESAPLARA YATTI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay 2 milyar 440 milyon Türk Lirası Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını bildirdi.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Evde Bakım Yardımı kapsamında, 2023 Ocak-Temmuz dönemi için tam bağımlı durumdaki engellisine evde bakmak isteyen ailelere, aylık 4 bin 336 Türk Lirası nakdi yardım yapıldığını belirtti.

ZAMLI MAAŞLAR AĞUSTOS AYINDA!

Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 440 milyon liralık Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını bildiren Bakan Göktaş, bu ay 567 bin kişinin Evde Bakım Yardımı'ndan yararlandığını kaydetti.

Öte yandan yapılan açıklamada kapsamında, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme ile Evde Bakım Yardımı ödemelerinin ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına zamlı şekilde yatırılacağı kaydedildi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım aylığı 2023 Ocak ayından itibaren 4 bin 337 Türk Lirası oldu. Memur zammının yasalaşması ve Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra evde bakım maaşı ödemeleri zamlanacak.

BOSS4 İnşaat 4 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı! 2 bin yeni konut geliyor!

En düşük emekli maaşı 13 bin lira mı olacak? Kök aylıklara zam gelir mi? Emekliler dikkat!

TOKİ'den Çankırı'ya 150 konutluk yeni proje geliyor!