Ekonomi

Son dakika! EYT'de resmen rakam verildi, tarih açıklandı

Gündemden düşmeyen EYT ile ilgili son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den geldi. Bilgin, EYT'de resmen rakam verilerek tarih açıklandı. İşte son dakika EYT gelişmesi...Resmen rakam veren Bilgin tarihi açıkladı

Meclis'te bütçe sunumu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren EYT ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Resmen rakam veren Bilgin tarihi açıkladı. 

Emeklilikte yaşa takılanlar konusu ve sözleşmelilere kadro konusu gündemde yer almaya devam ediyor. EYT ile ilgili düzenlemeniin sonuna gelindiğinin bilgisi paylaşılarak EYT'den faydalanacak kişi sayısı resmen açıklandı.

BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Gündemden düşmeyen EYT çalışmaları ile ilgili de açıklama yapan Bilgin, ilk kez sayı verdi. Bilgin şartları taşıyan 1,5 milyon kişi olduğunu açıkladı. Bakanın açıklamasına göre EYT'lilerin yüzde 87'si özel sektörde istihdam ediyor.

Meclis Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bakan Bilgin, ilk kez sayıyı açıkladı. Bilgin, "Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var" dedi.
Bu şartları taşıyanların yüzde 87'sinin özel sektörde istihdam ettiğini söyleyen Bilgin, işverenlerin toplu emeklilik taleplerinin oluşturacağı yüksek kıdem tazminatı yükümlülüğü endişelerine de yanıt verdi.

Bilgin, "Resesyona giden dünyada biz bunu nasıl yapacağız diyorlar. Kimse endişe etmesin bu sorun Meclis'te çözülmüş olacak" ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMELİ MEMURA KADRO SÜRPRİZİ

Sözlemeli memurlar için kadro çalışmasında da gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. Bakanlık tarafından tarih açıklaması geldi. 600 bine yakın kamu personelini yakından ilgilendiren düzenleme ile kamuda sözleşme türlerinin tek tipe inmesiamaçlanıyor.

Konuyla ilgili çalışmanın sonlandığını belirten Vedat Bilgin, bu düzenlemenin de aralık ayında Meclis'te olacağının sürprizini verdi.

 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

EYT ve sözleşmeli memurlara kadro konuları dışında asgari ücrete de değinen Bakan Bilgin: "Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz" dedi.

Bilgin aralık ayının ilk haftasında komisyonun biraraya geleceğini söyleyerek  "Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak" dedi.

Bakanlık resmen açıkladı! EYT takviminde son nokta! TBMM düğmeye basıyor!

Yeni asgari ücret için kritik toplantı! Bakan Bilgin ile işverenler bir araya geldi

EYT'lilere kritik harf uyarısı! Emekliliğiniz yanabilir! Hemen kontrol edin!