06 / 05 / 2024

Son dakika! EYT'de resmen rakam verildi, tarih açıklandı

Son dakika! EYT'de resmen rakam verildi, tarih açıklandı

Gündemden düşmeyen EYT ile ilgili son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den geldi. Bilgin, EYT'de resmen rakam verilerek tarih açıklandı. İşte son dakika EYT gelişmesi...



BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Gündemden düşmeyen EYT çalışmaları ile ilgili de açıklama yapan Bilgin, ilk kez sayı verdi. Bilgin şartları taşıyan 1,5 milyon kişi olduğunu açıkladı. Bakanın açıklamasına göre EYT'lilerin yüzde 87'si özel sektörde istihdam ediyor.

Son dakika! EYT de resmen rakam verildi, tarih açıklandı

Meclis Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bakan Bilgin, ilk kez sayıyı açıkladı. Bilgin, "Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var" dedi.
Bu şartları taşıyanların yüzde 87'sinin özel sektörde istihdam ettiğini söyleyen Bilgin, işverenlerin toplu emeklilik taleplerinin oluşturacağı yüksek kıdem tazminatı yükümlülüğü endişelerine de yanıt verdi.

Bilgin, "Resesyona giden dünyada biz bunu nasıl yapacağız diyorlar. Kimse endişe etmesin bu sorun Meclis'te çözülmüş olacak" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön