12 / 05 / 2024

Son dakika gelişmesi! Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu

Son dakika gelişmesi! Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu

Asgari ücret zammının ne kadar olacağı merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücreti görüştü. Öte yandan asgari ücretin açıklanacağı saat de belli oldu.



Üç toplantıdan uzlaşma çıkmadı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dün üçüncü kez bir araya gelmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda basına kapalı olarak 3 saate yakın süren toplantıda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil etti.

Toplantının son bölümüne Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katılmış, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, işçi tarafının asgari ücret teklifini ilk kez açıklayarak, "Teklifimiz 9 bin lira, verirlerse imza atarız. Vermezlerse masaya oturmayız" demişti.

Bakan Bilgin'den paylaşım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yarın açıklanması beklenen 2023 asgari ücret zammı öncesi sosyal medya hesabından videolu bir mesaj paylaşmıştı. Bakan Bilgin "Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla çalışanların yanında" vurgusu yapılan videoya ilişkin "Siz üretin, biz enflasyonla mücadele ederiz… Sıradaki Dosya: Asgari Ücrete Azami Fedakârlık!" notunu düşmüştü. Videoda şu ifadeler yer almıştı: Alın terinizi, emeğinizi kutsal bildik. Kadınıyla, erkeğiyle, el birliğiyle, yüreğiyle siz üretin biz enflasyonla mücadele ederiz. Sıradaki dosya asgari ücrete azami fedakarlık. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla çalışanların yanında.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön