Kent Haberleri

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELMEDİ Reuters'a bilgi veren üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre konu liderler düzeyinde yapılan ziyarette ele alındı

Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara ulaşabilecek yeni kaynak girişi sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelinirken, kaynağın 3 milyar dolara kadarlık bölümünün bu yıl gelmesi bekleniyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre konu liderler düzeyinde yapılan ziyarette ele alındı. Bir başka yetkili ise yıl bitmeden 2-3 milyar dolarlık bölümünün eurobond şeklinde olabileceğini ifade etti. Üç kişinin doğruladığı haber için Katar ve Hazine ve Maliye Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı.

EKONOMİK İLİŞKİLERİN ARTIRILMASINA YÖNELİK MESAJLAR VERİLMİŞTİ

Ekonomi yönetimi regülasyonlarla döviz arz ve talebini dengede tutacak bir kur politikası izliyor. Katar ile Türkiye arasındaki ekonomik ve diplomatik ilişki, komşuları tarafından Katar'a yönelik ekonomik ilişkilerin kesilmesi ile birlikte hız kazanmıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır 2017 ortasından 2021 yılı başına kadar Katar ile olan diplomatik, ticaret ve ulaştırma ilişkilerini askıya almıştı. Türkiye ile Katar bu dönemde ekonomik ilişkilerini artırmış, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Katar Merkez Bankası ile önce 5 milyar dolar sonra 15 milyar dolara genişletilen swap anlaşması imzalamıştı. Katar bu süreçte Borsa İstanbul ve Avrasya tünelinden de hisse almış, ülkeler liderler seviyesinde ekonomik ilişkilerin daha da artırılacağı yönünde mesaj vermişlerdi.

8 İLA 10 MİLYAR DOLAR ARASINDA DEĞİŞEBİLİR

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir yetkili, "Katar'dan Türkiye'ye yeni bir kaynak sağlanmasına dair görüşmeler son aşamasına geldi. En az 8 milyar dolarlık bir tutar bekleniyor. Toplam 8 ila 10 milyar dolar arasında rakam değişebilir" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATAR'A GİTMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2022 yılında 11 milyar dolar borçlanma öngörmüş ve bunun 9 milyar dolarını tamamlamıştı. Dolayısıyla Hazine yıl bitmeden 2 milyar dolar daha ihraç gerçekleştirecek. Önümüzdeki yıl uluslararası piyasadan borçlanma hedefi ise 10 milyar dolar olan Hazine, bazı yıllarda ön finansman için borçlanmasını öne de çekebilmekte. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Dünya Kupası'nın açılışı için hafta sonunda Katar'ı ziyaret etmişti. Konu hakkında bilgi sahibi bir başka yetkili ise Katar ile Türkiye arasında ekonomik ilişkilerin artmaya devam ettiğini vurgulayarak "Hazine'nin bu sene borçlanmasında 2 milyar dolarlık bir bölüm kaldı” dedi.

Bakanlık, son dakika haberi olarak duyurdu! Hesaplara yatıyor!

Asgari ücret için masada rakam belli oldu! İşte yeni asgari ücrete yapılacak zam…

Peş peşe açıklandı! Binlerce kişiye 1600 TL verilecek! Başvuru tarihleri ve şartları için hemen bakın!