28 / 04 / 2024

SON DAKİKA: Yarın toplu taşıma bedava mı? 30 Ağustos metrobüs, metro, İETT otobüs, Marmaray, vapur, tramvay ücretsiz mi?

SON DAKİKA: Yarın toplu taşıma bedava mı? 30 Ağustos metrobüs, metro, İETT otobüs, Marmaray, vapur, tramvay ücretsiz mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın heyecanla beklenen kutlamalarına geri sayım başladı. Her yıl olduğu gibi, bu önemli tarihte toplu taşıma ücretsiz olarak hizmet verecek mi, yoksa bu yıl farklı bir uygulama mı olacak, merak konusu. İşte detaylar...



30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, metrobüs, metro, İETT otobüsleri, Marmaray, vapur ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olarak sunulup sunulmayacağı merak konusu. Vatandaşlar ise sıkça "Yarın toplu taşıma ücretsiz mi?" sorusun cevabını arıyor.

YARIN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

30 Ağustos 2023 tarihinde, Türkiye'nin Zafer Bayramı'nı kutladığı özel bir günü yaşamaktayız. Bu özel günde İstanbul'da toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olarak sunulacak. İETT otobüsleri, metro seferleri, metrobüs hatları, tramvaylar, Şehir Hatları Vapurları ve entegre deniz taşımacılığı olan özel deniz motorları da ulaşım için ücretsiz olarak kullanılabilecektir.

30 AĞUSTOS'UN ANLAMI VE ÖNEMİ!

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye'nin tarihindeki önemli bir dönüm noktasını anmak için her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi ve ulusal bir bayramdır. Bu gün, 1922 yılında Dumlupınar'da Atatürk'ün liderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasını anmak için kutlanır. Büyük Taarruz sayesinde Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş, 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. Bu tarihe, işgal birliklerinin ülkeyi terk etmelerinden sonra, sembolik olarak ülkenin topraklarının geri alındığı gün anlamı yüklenmiştir.

İlk olarak 1924 yılında Çal Köyü yakınlarında düzenlenen törenle "Başkumandan Zaferi" adıyla kutlanmıştır. Ancak bu kutlama için iki yıl beklenmesinin nedeni, 1923 yılında hem ulusal hem de uluslararası alanda yoğun olayların yaşanmasıdır. Zafer Bayramı, 1926'dan itibaren "Zafer Bayramı" olarak adlandırılmaya başlanmıştır. 1926 yılında kabul edilen Zafer Bayramı Kanunu'na göre, 30 Ağustos'un Cumhuriyet ordusu ve donanmasının Zafer Bayramı olduğu, her yıl dönümünde kara, deniz ve hava kuvvetleri tarafından kutlanacağı belirtilmiştir.

Başlangıçta daha sade bir şekilde kutlanan Zafer Bayramı, özellikle 1960'lardan sonra daha geniş katılımlı ve kapsamlı kutlamalara dönüşmüştür. Bu tarih aynı zamanda askeri okulların mezuniyet törenleri için seçilmiş ve subay rütbe değişiklikleri bu günü kapsamıştır. Zafer Bayramı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2011 yılından itibaren kutlamalara başkomutan olarak katılmasıyla birlikte önemli bir değişikliğe uğramıştır.

10 bankada resmen peş peşe deprem! Ziraat, Akbank, Vakıf, Halk, İş Bankası ve 5 banka daha açıkladı! Acilen bakın!
Memur ve memur emekli zammı: Memur zammında hakem heyeti kararını ne zaman açıklayacak? Son dakika!
Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi: İhtiyaç sahiplerine barınma ve gıda yardımı!

Geri Dön