Genel

Sonsuz şžükran Köyü ile Anadolu'ya şükranlarını sunacaklar!

Anadolu ’nun kalbinde, Türkiye ’nin ünlü sanatçıları, yazarları, akademisyenleri ve gazetecileri buluşuyor. İstanbul Beyoğlu ’ndaki ‘Fransız Sokağı ’nın yaratıcısı, yazar-yönetmen Mehmet Taşdiken ’in fikir babası olduğu projenin ilk adımları iki yıl önce

Konya 'ya bağlı Hüyük İlçesi 'nin çavuş Kasabası 'nda kurulan ‘Sonsuz şžükran Köyü 'nde 3-17 Eylül tarihleri arasında ‘Anadolu 'ya şžükran Buluşmaları ' düzenleniyor. Sanatçı, yazar, akademisyen ve gazetecilerin katılacağı buluşmada resim-heykel-seramik ve fotoğraf sergileri açılacak, paneller düzenlenecek.

Konya 'ya bağlı Hüyük İlçesi 'nin çavuş Kasabası 'nda, Selçuklu sivil mimarisi özelliklerini taşıyan kerpiçten evler yapılarak bir kültür-sanat köyü yaratıldı. ‘Sonsuz şžükran Köyü ' adını taşıyan bu proje, Türkiye 'nin 100 'e yakın ünlüsünü bir araya getiriyor ve her birinin ev sahibi olduğu bu köye belirli zamanlarda gelerek, Anadolu insanıyla bir arada yaşamalarına olanak yaratıyor.

Her gün etkinlik var

‘Anadolu 'ya şžükran Buluşmaları ', 3-17 Eylül tarihleri arasında  gerçekleşiyor. Türkiye 'nin önemli ressam ve heykeltıraşlarının eserlerinden oluşan karma resim-heykel-seramik ve fotoğraf sergileri açılacak ve her gün sinema ve televizyonun ünlü oyuncu ve yönetmenleri, yazarlar, akademisyenler, modacılar söyleşi yapacaklar. Her gün önemli bir sinema filminin gösterileceği etkinlikte, yönetmenlerle söyleşi yapılacak ve her akşam konser verilecek.

Anıt yapılacak

‘Anadolu 'ya şžükran Buluşmaları 'nda ayrıca, Türkiye 'de yeni bir alan olan Land/Art düzenleniyor. Yedi ayrı tasarımcı, 7 ayrı mekanda kalıcı çalışmalar yapacak. Sonsuz şžükran Köyü 'nün girişine heykeltıraş Nilhan Sesalan tarafından tasarlanmış 14 metre yüksekliğinde andezitten yapılan ‘Hayat Kapı ' anıtının yapımı da yine 3 Eylül 'de başlayacak. Köy meydanına yine bir tasarım olan ‘şžükran çeşmesi ' de heykeltıraş Serap Gümüşoğlu tarafından inşa ediliyor.

Yazar-yönetmen Mehmet Taşdiken 'in doğduğu topraklara şükranını ifade eden bu projeye sanat, kültür, edebiyat ve medya dünyasından İbrahim Balaban, Cemil İpekçi, Halil Ergün, Tolga çevik, Derviş Zaim, Reis çelik, Barış Pirhasan, Biket İlhan, Hale Soygazi, Sibel Turnagöl, Yavuz Bingöl, Latif Demirci, Ahmet Sever, Zeynep Tunuslu, Can Dündar, Ruşen çakır, Vedat Sakman, Muharrem Sarıkaya gibi isimler katılacak.

Zeynel Lüle / HÜRRİYET