Ekonomi

Sonunda bu da oldu! Almanya'dan çok konuşulacak bir önlem daha

Almanya ülke genelinde alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenleri durdururken AVM'ler bu uygulamanın denetlenmesi için birim kurdu.Ülkede daha önce klima kullanımı ve vitrin ışıklandırmaları ve duş süreleri tedbir olarak açıklanmış ve epeyce tartışılmıştı

Almanya'da halkın ve işletmelerin kabaran enerji faturalarını düşürmek ve ülke genelinde tasarruf sağlamak için alınan önlemlerin sonuncusu alışveriş merkezlerinde yürüyen merpenlerin durdurulması oldu. Ülkede daha önce klima kullanımı ve vitrin ışıklandırmaları ve duş süreleri tedbir olarak açıklanmış ve epeyce tartışılmıştı.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Rusya'ya uygulanan ambargonun Avrupa'daki faturası giderek ağırlaşırken enerji kısıtlamasına gitmeye hazırlanan ve halka kısa duş, duş yerine ıslak bez gibi önerilerinde bulunulan Almanya'da son uygulama alışveriş merkezlerinde yürüyen merpenlerin durdurulması oldu.

Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde enerji tasarrufu içim alınan tedbirler yaptırımlarla da denetlenmeye başlanmıştı. İşletmelerin klima kullanımları, vitrin ışıklandırmaları gözlem altına alınan kalemler olurken son olarak AVM'lerde yürüyen merpenler durdu. Yürüyen merpenler halkın kullanmaması için bariyerlerle kapatılırken AVM'lere bilgilendirme afişleri asıldı. Ayrıca AVM yönetimleri bu kuralı denetlemek üzere birimler oluşturdu.

 

 

 

"Duş yerine bez kullanın"

Alman televizyonlarında halka sürekli tasarruf tavsiyelerinde bulunulan yayınlar dönerken, siyasiler tarafından da ilginç tavsiyelerde bulunuluyor.  

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başkanı Winfried Kretschmann'ın halka yönelik olarak "insanlar sürekli duş almak yerine bir bez kullanarak, çok tasarruf edebilirler" şeklindeki açıklaması çok konuşulmuştu.

Soğuk suyla kısa duş tavsiyesi

Alman halkına kısa ve soğuk suyla duş almaları tavsiyesi Alman televizyonlarındaki bilgilendirme yayınlarında dönüyor. Yayınlarda Alman halkının üçte ikisinin her gün en az bir kere duş aldığı, sekiz ve 12 dakika arasında değişen duş sürelerinin daha da düşürülmesi isteniyor. Suyun sıcaklığının düşürülmesi ve yıkanan çamaşırların kurutma makineleri yerine asılarak kurutulması da tavsiyeler arasında yer alıyor.  Ayrıca kullanılmayan cihazların fişini çekmenin de önemli bir tasarruf imkanı sağlayacağına işaret ediliyor.

Enerji krizi yalnızca Almanya'yı değil tüm Avrupa'yı sarsarken dünya genelinde de fiyat artışlarına neden oldu. Rusya kendisine uygulanan ambargoya gaz vanalarını kapatarak karşılık verirken, yaz aylarında artan enerji tüketimi Avrupa kıtasında faturaların akıl almaz seviyelere yükselmesine neden oldu.

Tüm Avrupa'yı kara bir kışın beklediği belirtilirken sadece tüketici tarafında değil üretim ayağında da krizin derinleşmesi ve bunun zincir etkisiyle tüm dünyayı etkilemesi beklentiler arasında.

 

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Enerji krizi Almanya'yı kıskacı altına aldı! 'Duş almak yerine bez kullanın'