Kira

Sosyal medyada dikkat çeken soru: Emekli olup da kirada evi olmayan tanıdığınız var mı?

Ocak ayından beri 10 bin TL olarak ödenen en düşük emekli maaşı, 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Sosyolog Lağrima isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından 'Emekli olup da kirada evi olmayan tanıdığınız var mı?' sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin Türk Lirası'ndan 12 bin Türk Lirası'na yükseltildiğini açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, kon ile ilgili açıklamasında emekli aylıklarının en düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak olduğuna dikkat çekti. 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün de 3 milyon 200 bin emeklinin kök aylıklarını etkilemeyecek olan bu yükselişin kabul edilemez olduğunun altını çizerek, tüm emeklilere büyümeden pay verecek bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 

Emekliler de bu zammın yeterli olmadığını dile getirerek, geçim zorluğu yaşadıklarını enflasyon sebebiyle gelen zamlara bu maaşların yetmeyeceğine vurgu yaptı. 

64,7 bin takipçii sosyolog Lağrima isimli kullanıcı, https://x.com/lagrimacanta resmi X sosyal medya hesabından emekliler ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda "Emekli olup da kirada evi olmayan tanıdığınız var mı? Benim yok" ifadeleri yer aldı. 

Peki vatandaşlar bu durum ile ilgili neler söyledi? Emeklilerin konut sahipliği ne durumda? İşte o paylaşıma gelen yorumlar... 

TÜFE ortalamasından fazla kira ödeyen kiracılara kara haber!

Emekliye 'ek zam' geliyor! Tarih verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak! Son dakika...

Küreselde faiz indirimi mesajları veriliyor! Yeni ev alacaklara uyarı: Eylül'den önce...