12 / 05 / 2024

Souvenir 2009 Hediyelik Eşya fuarı 8 bin metrekarelik alana kurulacak

Souvenir 2009 Hediyelik Eşya fuarı 8 bin metrekarelik alana kurulacak

Fuarın organizasyonunu üstlenen Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, düzenlediği basın toplantısında, 15 gün sürecek organizasyona hediyelik eşya sektöründe faaliyet gösteren 215



Gençer, 8 bin metre karelik alana kurulacak fuarda firmaların ahşap aksesuarlar, antika hediyelik, elektronik eşya, bijuteri, çiçek, deri ve tekstil aksesuarları, ev tekstili, gıda, gümüş aksesuarlar, doğal taştan üretilmiş hediyelik eşya, kırtasiye ürünleri, kitap, kozmetik, kristal ürünler, oyuncak, saat, seramik ürünler, yılbaşı süs eşyası ve zücaciye gibi ürünlerin satışını ve tanıtımını yapacağını dile getirdi.

Fuarın 2 bin metre karesini etkinlik alanı olarak ayırdıklarını belirten Gençer, burada Balçova Belediyesinin özel katılımı olacağını, İl Sağlık Müdürlüğünün de domuz gribiyle ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla bu bölümde yer alacağını söyledi.

Gençer, fuar kapsamında İzmir'de ilk defa "çocuk karnavalı" düzenleneceğini ifade etti.

Gazetecilerin sektörün son dönemdeki durumunu sorması üzerine Gençer, 2008 yılındaki fuardan sonra karamsar olduklarını, Ağustos ayı sonuna kadar "yaprak kıpırdamadığını" belirterek, "Ama 15 Ekim'den sonra bir patlama yaşadık. Hatta 40 firma dışarıda kaldı. Eylül ayından itibaren bir ekonomik canlanma gözlüyoruz. Fuarcılar olarak o hareketlenmeyi, canlanmayı görebiliyoruz" dedi.

Son birkaç aydır tüketicilerin taleplerinin artmaya başladığını ifade eden Gençer, "Yaz aylarında sahillerde hayal kırıklığı yaşayanlar, bu fuara daha yüksek beklentiyle katılıyor. Biz de geçen seneden daha iyi olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

Osman Gençer, Hindistan, Mısır, Suriye ve Pakistan'dan da firmaların yer alacağı fuarın 11.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini bildirdi.

2010 yılında ilk kez "Sevgiliye Hediye Günleri" düzenleyeceklerini de bildiren Gençer, 5-14 Şubatta gerçekleşecek organizasyona pırlantacıların, özel tasarım pasta üretenlerin, çiçekçiler ve diğer klasik hediye ürünleri satan firmaların katılacağını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön