30 / 04 / 2024

Soyak, İK deneyimini 18. Kalite Kongresi'nde paylaştı

Soyak, İK deneyimini 18. Kalite Kongresi'nde paylaştı

Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) düzenlediği 18. Kalite Kongresi, 16-18 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştiriliyor



Ekonomik durgunluk ve iklim değişikliğinin toplumun sürdürülebilirliği için oluşturduğu tehlikeye dikkat çeken KalDer, 16-18 Kasım tarihleri arasında düzenlediği 18. Kalite Kongresi'nde, Yenilikçilik, Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınma gibi konuları masaya yatırıyor.  Kongre kapsamında, toplumun kalkınma seviyesinin en önemli göstergelerinden olan istihdam konusunda da özel bir oturum gerçekleştirildi. 

Soyak Holding İK ve Kalite Direktörü Osman Ünal'ın başkanlık ettiği “Küresel Kapsayıcı ve Kavrayıcı Toplum İçin İstihdam Sorunun Çözümleri” oturumu, Dünya Gazetesi yazarı Prof.Dr. Ömer Faruk Çolak, CNN TÜRK Ekonomi Editörü Emin Çapa, MESS Eğitim Vakfı Genel Müdürü Necdet Kenar ve DİSK Araştırma Uzmanı Erhan Bilgin‘in katılımıyla gerçekleştirildi. Küresel krizin etkisiyle artan işsizliğe çözüm bulmak için Dünyada ve Türkiye'de istihdam konusunda yapılan çalışmalar; artan rekabet karşısında çalışma koşullarının iyileştirilmesi; uzun vadede kalıcı istihdam politikalarının oluşturulması gibi konuların masaya yatırıldığı oturum, katılımcıların ilgisiyle karşılandı. 

Soyak Holding İK ve Kalite Direktörü Osman Ünal, Türkiye'de bu yıl yüzde 14,8 olması beklenen işsizlik oranının, 2010 yılında azalmasını umut ettiklerini söyleyerek, insan kaynaklarının bir ülke için en değerli yatırım olduğunu vurguladı. İş dünyasında başarılı liderlerin arkasında, küresel rekabetin gerektirdiği yetkinliklere sahip, donanımlı ekiplerin yer aldığını belirterek, başarılı İnsan Kaynakları uygulamalarının şirketlerin başarı grafiğini de doğrudan etkilediğini söyledi.  


Soyak'ın, İK alanında sürekli gelişimi desteklediğini vurgulayan Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rekabetin giderek güçlendiği bir ortamda, İnsan Kaynakları departmanlarının sorumluluğu da giderek artmaktadır. İşe alım sürecinde, yetkinlikleri doğru test etmek kadar, adayların kariyer hedeflerinin de doğru belirlenmesi önem taşıyor. Soyak olarak kurumumuza katma değer kazandıracağına inandığımız potansiyel adayları, objektif kriterler doğrultusunda uygun pozisyonlara getirmeyi hedefliyoruz.  Titiz değerlendirme süreci, 360 derece yetkinlik analizleri, kişisel gelişim görüşmeleri, kişilik envanter uygulamalarını kapsıyor. Başarılı ve azimli gençlerimizin ufkunu açmak, Soyak topluluğunun bir parçası haline gelmelerini sağlamak, yıl boyunca uyguladığımız eğitim programlarıyla, kendilerine ve kuruma sağladıkları katma değere tanıklık etmek, en büyük mutluluğumuz.”


Soyak, İnsan Kaynakları  alanındaki deneyimini, farklı platformlarda paylaşırken, gençlere yönelik etkinliklere de özel önem veriyor.  Soyak Holding İK ve Kalite Direktörü Osman Ünal ve Soyak Holding İnsan Kaynakları ve Kalite Koordinatörü Berrin Tavman, geçtiğimiz günlerde Bursa Uludağ Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu. Ünal ve Tavman, Uludağ Üniversitesi İnsan Kaynakları Topluluğu tarafından düzenlenen 5. İnsan Kaynakları Kongresi'nde “Değişim Rüzgarinda İK Yelkeni” başlıklı etkinliğe konuşmacı olarak katıldılar. Ünal ve Tavman “Gerçek Hikayelerle İK'nın Değişimi” başlıklı sunumlarıyla üniversite öğrencilerini iş yaşamına hazırlamayı, iş hayatının beklentilerini aktarmayı hedefleyen programa katkıda bulundu. 

 


Geri Dön