18 / 05 / 2024

Soyak rekabette inovasyon ve liderliği tartıştı!

Soyak rekabette inovasyon ve liderliği tartıştı!

Soyak Holding CEOsu M. Emre Çamlıbel, 21 Nisan 2011 tarihinde Eduplus tarafından düzenlenen 8. Liderlik Zirvesi kapsamında Rekabet Ortamında Inovasyon ve Liderlik: Yaratıcı ve Yenilikçi Şirket Nasıl Olunur Başlıklı oturuma konuşmacı olarak katıldı



Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatoş Karahasanın moderatörlüğünü yaptığı ve Emre Çamlıbelin yanı sıra, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu, TEKNOSA Genel Müdürü ve AMPD Başkanı Mehmet Tevfik Nane ile ERGO Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Recep Akkayanın da katıldığı oturumda, inovatif ve yaratıcı bir şirket olmanın önemi tartışıldı ve inovayonun rekabet ortamında sağladığı avantajlar ele alındı.

Oturumda konuşan Soyak Holding CEOsu Emre Çamlıbel,  21. yüzyılın değişen liderlik anlayışından bahsetti ve gayrimenkul sektöründe rekabet üstünlüğü yaratabilmenin mavi okyanus stratejileriyle mümkün olabileceğini belirtti. Rekabet koşullarının giderek güçleştiği gayrimenkul sektöründe  başarılı olmanın eskisine göre çok daha zor olduğunu söyleyen Çamlıbel,  fark ve çekim gücü yaratmanın teknolojik değişimleri özümseyerek, beklentilerin bir adım önünde olan yenilikçi çözüm önerileri yaratmaktan geçtiğine dikkat çekti. Gayrimenkulde Sürdürebilirlikin önemine de değinen Çamlıbel, Soyakın, gayrimenkul sektöründe 50 yıl önce başlayan yolculuğuna bu felsefenin ışık tuttuğunu söyledi.

50 yılda Yenilikçi pekçok projeye imza atarak, sektörümüze öncülük ettik

Çamlıbel konuşmasında, Soyakın gayrimenkul sektöründe birçok ilke imza atarak örnek projeler hayata geçirdiğine dikkat çekti. Türkiyede ilk hasıla paylaşım modeli ile hayata geçirilen Soyak Olympiakentin satışa çıkışıyla birlikte büyük talep ve izdiham ile karşılaştıklarını belirten Çamlıbel, bu ihtiyacı hem yeterince karşılayabilmek hem de memnuniyeti kaybetmemek için, şirket süreçlerinde inovatif bir yaklaşım yaratıp, internetten satışa geçtiklerini belirtti. Çamlıbel 2004 yılında, internet üzerinden konut satışını başlatarak sektörümüzde bir ilki gerçekleştirdik. Bu uygulama ile müşterilerimizin taleplerine daha hızlı yanıt verme zemini yarattık. dedi. 

Liderlik, aynı zamanda sektöre öncülük edecek uygulamaların önünü açmaktır.

Çamlıbel sözlerini şöyle sürdürdü: Liderlik, aynı zamanda sektöre öncülük edecek uygulamaların önünü açmak demektir. Rekabet üstünlüğünü yakalayabilmek için, inovatif yaklaşımlar günümüz iş dünyasının kaçınılmaz beklentileridir. İnovasyon ise, üst yönetim kademesinden itibaren iş süreçleri içerisine taşınmalı ve üst yönetimin de liderlik ettiği toplantılarda sürekli gündem halinde tutulmalıdır.


Geri Dön