Yeni Şirketler

Soyak rekortmen arsasına iş merkezi yapacak

Soyak, metrekaresine 10 bin 690 dolar vererek rekor kırdığı arsaya iş merkezi yapacak.

Soyak'ın metrekaresine 10 bin 690 vererek TOKİ'den satın aldığı Zincirlikuyu'daki 4 bin 261 metrekarelik arsaya iş merkezi yapılacak. Peşin 45 milyon 550 bin YTL, taksitli olarak 53 milyon 50 bin YTL fiyat belirlenen arsa ile ilgili bilgi veren Soyak Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Emre Çamlıbel, arsanın satışı ile ilgili henüz onay beklediklerini belirterek, `Onayı aldığımızda iş merkezi apmak için harekete geçeceğiz' dedi. Arsa ile ilgili olarak 10 katlı bir imar izninin bulunduğunu söyleyen Çamlıbel `Arsanın hem konut hem de iş merkezi izni vardı. Biz iş merkezi olarak değerlendirmeye planlıyoruz' dedi.

Metrekareye 10 bin 690 dolar

Soyak TOKİ'nin arsasına metrekaresi 10 bin 690 dolara denk gelen teklifi ile Zorlu Grubu'nun Karayolları arazisine metrekare bazında verdiği 8 bin 290 dolarlık rekoru da kırmış oldu. Soyak'ın teklifinde metrekare fiyatı peşin 10 bin 690 verdiği metrekare fiyatı Zorlu'nun verdiği teklifi geçmiş oldu. Aynı arsanın vadeli metrekare fiyatı ise 12 bin 450 dolar oldu. Soyak Zincirlikuyu'dan arsa alırken aynı bölgede bir de arsayı satışa çıkarmıştı. Satışa çıkarılan 11 bin 648 metrekarelik arsa ile ilgili de bilgi veren Çamlıbel `Arsaya oldukça büyük oranda teklif geldi. Gelen teklifler değerlendiriliyor' dedi.

Gayrimenkul potansiyeline yabancı ilgisi büyük oldu

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'nde `Türkiye'nin 100 Yıllık Gayrimenkul Potansiyeli' konusu ele alınacak. İstanbul'da, 4-5 Haziran'da gerçekleştirilecek zirvede gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları ve sorunlar ele alınacak. Zirveye gelen katılımcıların şu an itibariyle yüzde 35'i yabancılardan oluşuyor. Bu yılki zirvenin en önemli konularından birisi de dar ve orta gelirlilerin konut sahibi olmasına yönelik olarak hazırlanan `Dar Gelirlilerin Konut İhtiyacı ve Çözüm Önerileri (Affordable Housing)' raporu olacak. Ayrıca `Türkiye'de Perakende Pazarı ve Alışveriş Merkezleri için Öngürüler 2015' ve gelişmekte olan 10 şehrin ele alındığı `İller İçin Öngörüler' başlıklı raporların sonuçları da açıklanacak. Ayrıca zirve sırasında İstanbul'a yakışır bir de uluslararası konut fuarı yapılacak. Fuarla ilgili çalışmalar da devam ediyor.


İbrahim ACAR / Star