02 / 05 / 2024

Soyak'tan farkındalık yaratan proje: Geleceğe bir damla sakla!

Soyak'tan farkındalık yaratan proje: Geleceğe bir damla sakla!

Soyak, yeterli içme suyu bulmada sıkıntı çekilen dünyada “Geleceğe Bir Damla Sakla” projesiyle küresel ısınmaya karşı ciddi bir adım attı



Dünyada sorunların giderek artışına ve çarelerin azalmasına karşı sosyal sorumluluk projeleri giderek önem kazanıyor. Ünlü inşaat firması Soyak da farkındalık oluşturarak KSS konusunda farklı bir çizgi izliyor.

Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, "BM Gıda ve Tarım Örgütü Dünya Açlık Raporu 2011'e göre, dünya genelinde 1 milyara yakın insan gıda sıkıntısı yaşarken her yıl 5 milyon çocuk yetersiz beslenmeden hayatim kaybediyor. Yine Birleşmiş Milletler'in Dünya Su Geliştirme Raporu'na göre 1 milyardan fazla insanın yeterli içme suyuna ulaşımı yok. Son 10 yılda karbon ayak izimiz yüzde 30 artarken, ekolojik limit aşımımız ise yüzde 50. Günümüzde kentler dünya enerjisinin yaklaşık yüzde 75'ini tüketiyor ve ayrıca sera gazı emisyonlarının da yüzde 80'inden sorumlular" dedi.

Artık bu tip sorunların ciddiyeti giderek kavranmaya başlandığını ve çözümün topyekün bir duyarlılıkla hareket etmekten geçtiğinin kabul gördüğünü belirten Çelenk, "Soyak olarak biz de, bu bilinçle ve farklılıkla hareket ediyoruz. Sürdürülebilir yaşam yaklaşımı doğrultusunda eğitim,
spor, çevre ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik çalışmalarla kurumsal sorumluluk alanında projeler geliştiriyor, iş süreçlerimizi de bu gözle değerlendirerek ilerliyoruz" diye konuştu.

Su tasarrufu çok önemli
Sosyal sorumluluk konularında temel alan olarak "çevre"yi belirlediklerini, "Bugün Aslında Yarın" sloganıyla harekete geçerek 2007 yılında "Geleceğe Bir Damla Salda" projesi ile küresel ısınma kapsamında çok önemli bir unsur olan su tasarrufu konusunda bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Çelenk, "Eğitimlerin yanında tüm okullarda su israfını önleyici sensörlü malzemeler kullanarak hem hijyen hem de tasarruf amaçlı olarak su tüketim kanallarım yeniledik. Sonuçların hedeflenenin de ötesine geçtiği projede yüzde 60 oranında tasarruf sağladık. Önceki ödüllerin yanında 2010 yılında ise bu projemizle enerji sektöründe Altın Voltaj ödülünün sahibi olduk" dedi.

Holding Binasına LEED ve IS014064 sertifikası
Çevreci yaklaşımlarıyla holding binalarına LEED-EB sertifikası alarak bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çelenk, “Enerji verimliliği ve sürdürülebilir yaşamın geliştirilmesi için yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, ABD’deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirilen ve birçok kritere göre yapılan inceleme sonucu yeşil bina standartlarına uyan yapılara verilen, Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasını almaya ve ISO 14064 belgeyi almaya hak kazandık” diye konuştu.

Sözcü


Geri Dön