27 / 04 / 2024

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.



S&P’nin Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etmesi ve görünümü durağana çıkarması kararından sonra Bloomberg HT yayınına katılan S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye’de artık enflasyon hedefinin çok daha gerçekçi bir duruma geldiğini ifade etti.

Ekonomik politikalarda önemli bir dönüşüm olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğini belirten Gill, “Türkiye’de yeni ekonomi yönetiminin daha fazla uygulanabilir politikalara geçildiğini takip ediyoruz. Yeni gelen ekonomi yönetimi öyle isabetli adımlar atıyor ki; özellikle de yumuşak iniş senaryosu üzerine kafa yoruyorlar. Belki de dolar kurunu stabilize hale getirmeleri gerekiyor. Atılan adımlar doğru ve isabetli. Bu tür geçişlerin zorluklarını biliyoruz. Gerçekten de süreç zorlu şekilde ilerleyecek” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin güçlü ve zayıf tarafları hakkında değerlendirme yapan Gill, bankacılık sektörünün çok iyi şekilde idare edildiğinin altını özellikle çizdi. Türkiye’nin Avrupa ile Gümrük Birliği çerçevesi içerisinde iyi bir ticari ortak olması ve genç bir nüfusa sahip olmasının güçlü tarafları olduğunu belirten Gill, negatif faiz oranları, Türk lirasına olan güveni sarsan volatil ortam ve Merkez Bankası’nın rezervlerindeki yetersiz durumun zayıf yönler olarak düşünülebileceğini ifade etti.

S&P Global: Türkiye de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

YABANCILAR YAKIN TAKİPTE

Orta Vadeli Program (OVP) tahminleri için de yorum yapan Gill, tahminlerinin arasındaki en büyük farkın büyümede ciddi bir yavaşlama beklemeleri olduğunu söyledi. Gill, “Kısa vade içerisinde Türkiye bir şekilde net döviz rezervini yükseltecek. 2024 yılı boyunca yüksek enflasyon etkisini gösterebilir. Hane halklarının tüketiminde bir yavaşlama ortaya çıkacak. Bu yıl bütçe açığının da ciddi şekilde düşmesi yolunda tahminimiz var. Yeni ekibin göreve gelmesinden sonra ekonomi politikalarında önemli bir değişim ve dönüşüm yaşandığını net şekilde söyleyebiliriz. Türkiye’de ilgi çok fazla, yabancılar para politikasını çok yakından takip ediyor. Enflasyon hedefleri artık daha gerçekçi duruma geldi" şeklinde konuştu.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön