Yeni Şirketler

SPK, finans merkezinde arazi için takas öneriyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Ataşehir'de projelendirilen finans merkezine kurumların ilgisi devam ediyor

Son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun 43 dönümlük arazi satın aldığı finans merkezinde, şimdi de Sermaye Piyasası Kurulu anlaşmaya varmak istiyor. TOKİ iştiraki Emlak Konut'a ait bir parseli isteyen SPK, kuruma takas önerisiyle gitti. İdare'den edinilen bilgilere göre, SPK, 23 dönümlük finans merkezi arazisine karşılık Ankara Eskişehir yolu civarında bulunan 22 dönümlük arazisini Emlak Konut'a teklif etti.

Ekspertiz çalışması yapılıyor

Emlak Konut'un takas önerisine soğuk bakmadığı; ancak önce arazilerin değerini öğrenmek istediği belirtildi. Buna göre, Emlak Konut, ekspertiz çalışmaları için kolları sıvadı ve Ankara'daki araziyi incelemeye aldırdı.  Ataşehir'de finans merkezi olarak planlanan bölgenin toplam büyüklüğü 500 dönüm. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve BDDK'nın arazilerini hazır ettiği bölgede ortalama metrekare fiyatı ise 4 bin TL civarında. Takas önerisini öğrendikten sonra görüştüğümüz Ankaralı emlakçılar ve değerleme uzmanları ise Eskişehir yolu civarında metrekare fiyatlarının oldukça değişken olduğunu belirtmekle birlikte, 4 bin TL'ye çıkmasının söz konusu olmadığı yönünde görüş veriyorlar. Uzmanlara göre, yer yer 2 bin TL'yi görebilen fiyatlar 800 bin TL ortalamasında. Bu açıdan bakıldığında hemen hemen aynı büyüklükteki bu iki arazinin takasıyla, üzerine para verilmeyecekse, doğru bir karşılık elde edilemeyeceği ifade ediliyor.
Gazete Habertürk