Yeni Şirketler

Çinli Chery, Karasu'da arazi için talepte bulundu

Çinli Otomotiv Grubu Chery, Sakarya'nın Karasu ilçesinde fabrika kurmayı düşündükleri bin 700 dönümlük arazi için girişimde bulundu

Türkiye'de otomobil üretmek için yer arayışlarını sürdüren Çinli Otomotiv Grubu Chery, Sakarya'nın Karasu ilçesinde fabrika kurmayı düşündükleri bin 700 dönümlük arazi için girişimde bulundu. Chery'nin Türkiye Distribütörü Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer, arazi tahsisinin yapılması durumunda fabrikanın temelini bu yıl içinde atacaklarını söyledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Chery Karasu'ya üretime geliyor

Çinli otomotivci Chery, Türkiye'de yer arayışını sürdürüyor. Chery, Sakarya'nın Karasu ilçesinde arsa baktı

Türkiye'de otomobil üretmek için yer arayışlarını sürdüren Çinli Chery, Sakarya'nın Karasu ilçesinde fabrika kurmayı düşündükleri bin 700 dönümlük arazi için girişimde bulundu. Chery'nin Türkiye Distribütörü Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer, fabrika arsası konusunda, Chery Sakarya Bayii Bülbüller Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ve Şükrü Bülbül'le birlikte AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ile görüştü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen görüşmede fabrika yetkilileri ile Milletvekili Çelik ön çalışma raporlarını inceleyerek değerlendirme yaptı. Murat Mermer, arazi tahsisinin yapılması durumunda fabrikanın temelini bu yıl içinde atacaklarını söyledi.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Fabrika projesinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Mermer, Karasu'yu, deniz kenarında liman olması, yan sanayinin Sakarya, İzmit ve Bursa'da yoğunlaşmasından dolayı tercih ettiklerini ifade etti. Bölgenin en büyük avantajının nakliye olduğuna dikkati çeken Mermer, şunları söyledi: `Türkiye'de birçok il fabrikaya talipti. Biz 6 ay süren çalışmalar sonucunda Karasu bölgesini tercih ettik. Çinli ortağımız da aynı şekilde burayı tercih etti. Niyetimiz burada en kısa zamanda, 2009 yılı içinde fabrikanın temelini atmak. Fabrika yaklaşık 3 bin kişiye iş verecek.'

Çalışmalar sürüyor

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Mermerler Grubu'nun Karadeniz sahil şeridinde serbest bölgeye yakın alanlarda bir otomotiv fabrikası kurmak üzere bir talepte bulunduğunu belirtti. Bu bölgedeki sahaların fabrikaya ne kadar uygun olduğu noktasında ön çalışmaları gözden geçirdiklerini anlatan Çelik `Talep edilen arazinin bir kısmı Hazine'ye ait. Bir kısmı da mera' dedi.
Star