Genel

SPK İstanbul'a taşınmak için vergi teşviki bekliyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, İstanbul Finans Projesi kapsamında Ankara'dan taşınma planındaki gecikmeden dert yandı

Ataşehir'de arsanın alındığını anımsatan Akgiray, "Taşınma konusunda kurumlarla zaman zaman bir araya geliyoruz. Artık '5 yıllık taşınma planınızı söyleyin' diyorlar. Anlaşılan o ki biraz gecikecek" dedi. SPK Başkanı, yatırımcıların sermaye piyasalarına yönlendirilmesi için vergi başta olmak üzere teşvik politikalarının geliştirilmesi çağrısı yaptı.

'İLK KAZMA BENDEN'
Akgiray, "Sorunlar çözülürse ilk kazmayı ben vuracağım. Emekli olmadan taşınabilirsek adıma oda istiyorum" diye espri de yaptı. Türkiye'nin mevcut ekonomik büyüklüğü ile sermaye piyasalarının en az 500 milyar dolarlık bir büyümeyi kaldırabileceğini belirten Akgiray, "Bu tutar yeni ve kalıcı sermaye girişlerini, yeni ve büyük yatırımların yapılmasını mümkün kılacak" dedi. Reel faiz oranının son 10 yılda hızla düştüğünü anımsatan Akgiray, bunun tahvil bono piyasasının gelişmesinin önünü açacak bir gelişme olduğunu vurguladı. Halka arzların yeniden canlanmaya başladığını belirten Akgiray, "2010 bitmeden 19 halka arzdan şirketlerimize yaklaşık 1.9 milyar lira kaynak sağlandı. 3 yeni halka arz daha olacak. Tutar 3.2 milyar lirayı aşacak, 4 milyar liraya çıkacak" dedi.

Hazal ATEŞ/Sabah