07 / 05 / 2024

SPK'dan 3 şirketin bedelli sermaye artırımına onay!

SPK'dan 3 şirketin bedelli sermaye artırımına onay!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 3 şirketin daha bedelli sermaye artırımını onayladı. İşte o şirketler...



Kuruluş izinleri

Ayrıca paylaşılan detaylara göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Azimut Portföy Yönetimi AŞ'nin "CVentures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" ile WAM Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ'nin "Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu", "Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu", "İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu" ve "İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" kurmasına izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgelerinin onaylanması taleplerini olumlu karşıladı.

Yine verilen detaylara göre, Has Portföy Yönetimi AŞ'nin "Değişken Şemsiye Fon", "Hisse Senedi Şemsiye Fonu", "Kıymetli Madenler Şemsiye Fonu", "Para Piyasası Şemsiye Fonu" ve "Serbest Şemsiye Fon" kurmasına da izin verildi.

SPK dan 3 şirketin bedelli sermaye artırımına onay!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 360 Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık AŞ'nin "Sermaye Piyasasında Gayrimenkul Değerlemesi Yapmaya Yetkili Kuruluşlar Listesi"ne alınması talebiyle, Alternatif Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin yurt dışı emir iletimine aracılık faaliyet izni verilmesi başvurusu için de olumlu karar verdi.

İdari para cezaları ve erişim engelleri

Yine verilen detaylara göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat kapsamında gerçekleştirilen incelemeler sonucunda A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ, ALB Yatırım Menkul Değerler AŞ, Bank of America Yatırım Bank AŞ, Alnus Yatırım Menkul Değerler AŞ, Invest-AZ Yatırım Menkul Değerler AŞ, Ata Yatırım Menkul Kıymetler AŞ, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler AŞ, Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ, İnfo Yatırım Menkul Değerler AŞ, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ, Midas Menkul Değerler AŞ, Sanko Yatırım Menkul Değerler AŞ, NCM Investment Menkul Değerler AŞ, Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ, Trive Yatırım Menkul Değerler AŞ, Ünlü Menkul Değerler AŞ, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ'ye idari para cezası uygulanması kararı da aldı.

Ayen Enerji AŞ (AYEN) pay piyasasında 4 Ekim-5 Ekim 2022 tarihinde yapılan işlemler ile ilgili olarak gerçekleştirilen inceleme sonucunda bir isme, "sosyal medya hesabı üzerinden AYEN paylarına ilişkin olarak takipçilerine al veya tut tavsiyesi verdikten sonra mülkiyetinde bulunan AYEN paylarını satması" nedeniyle 1,9 milyon Türk Lirası ceza uygulandı.

Haziran 2023 müjdeleri resmen peş peşe geldi! Hesaplara tam 1.250 TL yatırılacak! Bu parayı mutlaka alın!

Milli Emlak'tan 25 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Temmuz ihaleleri tek tek açıklandı! Kaçırmayın! 

Gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 2,4 milyonu aştı!


Geri Dön