02 / 05 / 2024

SPK'dan şok karar: 2 hissede 6 kişiye işlem yasağı!

SPK'dan şok karar: 2 hissede 6 kişiye işlem yasağı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) ve Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (PKART) pay piyasalarındaki şüpheli işlemlere karşı harekete geçti. 



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) ve Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (PKART) pay piyasalarında gerçekleştirilen işlemlerde şüpheli faaliyetler tespit ederek, 6 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi.

SPK'nın yayımladığı bülten doğrultusunda, Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) pay piyasasında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/2 maddesine göre, Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (PKART) pay piyasasında ise 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesine göre işlenen şüpheli fiillerin makul şüpheye dayanarak tespit edildiği belirtildi. Bu gelişme sonucunda, söz konusu fiillerin işlendiğine dair makul şüphe bulunması sebebiyle toplamda 6 kişiye geçici işlem yasağı getirildi.

Söz konusu önlemler, yatırımcıların hak ve menfaatlerini koruma amacını taşıyor. SPK, yapay piyasa oluşturma ve benzeri faaliyetlerin engellenmesi adına, 29 Ağustos itibarıyla belirtilen isimlere 6 ay süreyle borsalarda işlem yapma yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.

Bu gelişmeler, Sermaye Piyasası Kurulu'nun finansal piyasaların adil ve şeffaf bir şekilde işlemesini sağlama misyonu doğrultusunda atılmış adımlar olarak değerlendiriliyor.

BORSA İSTANBUL'DA 28 AĞUSTOS!

Bugün Borsa İstanbul'da rekorlar kırıldı. BIST 100 endeksi yüzde 2,92'lik bir artışla 7.941,73 puandan günü tamamladı, bu da tüm zamanların en yüksek günlük kapanışı olarak kaydedildi. Gün içinde endeks, 8.008,78 puanla rekor seviyelere ulaştı.

Toplam işlem hacmi 174,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşirken, bankacılık endeksi yüzde 2,20 ve holding endeksi yüzde 2,63 değer kazandı. Tüm sektörlerde yükseliş gözlenirken, ulaştırma sektörü yüzde 6,83'lük büyüme ile öne çıktı.

Yarın için ekonomiye dair önemli veriler takip edilecek. Yurt içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi verileri, yurt dışında ise ABD'de tüketici güven endeksi ve Japonya'da işsizlik oranı verileri dikkatle izlenecek. Uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.000 seviyesinin direnç, 7.800 ve 7.700 puanın ise destek noktaları olarak öne çıktığını belirtiyor.

Ebebek halka arz oluyor!
Aile Bakanlığı'ndan beklenen kritik açıklama! Acilen buraya bakın!
Emekli maaşında çığır açan talep: İlk kez o rakam telaffuz edildi! Emeklinin yüzü gülecek mi? Emekli zammında son dakika

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön