08 / 05 / 2024

Spor hisseleri Borsada yüzleri güldürdü! Beşiktaş en çok kazandıran şirket oldu!

Spor hisseleri Borsada yüzleri güldürdü! Beşiktaş en çok kazandıran şirket oldu!

Spor endeksi, Ocak-Haziran 2023 döneminde yüzde 26 oranında değerlendi. Beşiktaş en çok kazandıran şirket oldu. Peki Fenerbahçe ve Galatasaray'da son durum ne?



Galatasaray, 193 milyon 791 bin TL ile havuzdan en fazla pay alan ekip oldu

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar'ın hisseleri, 2023 yılının ilk yarısında yüzde 5,9 yükseldi. 

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonunu zirvede bitirerek 23. şampiyonluğunu elde etti. Şampiyonluğu daha önce garantilemiş olan Galatasaray, 37. haftada konuk ettiği ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. 

Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonu geride kalırken, takımların yayın gelirleri de belli oldu. Sezonu şampiyon olarak bitiren Galatasaray, 193 milyon 791 bin TL ile havuzdan en fazla pay alan ekip olarak belirlendi. 

Spor hisseleri Borsada yüzleri güldürdü! Beşiktaş en çok kazandıran şirket oldu!

Fenerbahçe hisseleri ilk yarıda yüzde 14,7 geriledi

İlk yarıda yatırımcısına Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yüzde 8,8 ve Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 14,7 kayıp yaşattı. 

Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir'e deplasmanda 3-1 yenilerek ligi 57 puanla 6. sırada bitiren Trabzonspor, şampiyon olarak tamamladığı geçen sezonu aradı. Zirve yarışından uzak kalan Trabzonspor, borsada da iç açıcı bir performans gösterdi.

Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü ve bağlı ortaklıklarının 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla borcunun 7 milyar 686 milyon Türk Lirası olduğu açıklandı. 

Spor hisseleri Borsada yüzleri güldürdü! Beşiktaş en çok kazandıran şirket oldu!

Spor hisseleri Haziran'da kazandırdı 

Aylık bazda değerlendirildiğinde, spor hisseleri Haziran ayında yatırımcılarını sevindirdi. Özellikle borsada ralli havasının sürmesi ve yeni rekorlara imza atılmasıyla geçtiğimiz ay spor hisselerinde de hızlı yükselişler kaydedildi. 

Geçtiğimiz ay yatırımcısına Beşiktaş yüzde 73,6, Fenerbahçe yüzde 30, Trabzonspor yüzde 24,2 ve Galatasaray yüzde 4,4 kazanç sağladı. 

En fazla piyasa değeri Fenerbahçe'nin 

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip olan Fenerbahçe olarak belirlendi. Fenerbahçe, geçtiğimiz ayı 6 milyar 156 milyon 556 bin TL piyasa değeriyle kapattı. 

Beşiktaş'ın piyasa değeri, Haziran ayında 5 milyar 424 milyon TL ile tarihi zirveyi gördü. 

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı, 4 milyar 525 milyon 200 bin TL ile Galatasaray izlerken, Galatasarayı 2 milyar 185 milyon lirayla Trabzonspor takip etti.

En ucuz ekmeği hangi belediye satıyor? 240 gram ekmek 2.5 TL!

Samsun Büyükşehir, ticaret-sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Euro/TL bugün ne kadar? 5 Temmuz Çarşamba euro kaç lira? Son dakika euro/TL alış satış fiyatı

Gözler temmuz zammında! Memura zam teklifi bugün Meclis’e geliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön