29 / 04 / 2024

Spor okulundan yüklü miktarda kira talep edildi!

Spor okulundan yüklü miktarda kira talep edildi!

Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Lisesinin spor salonunda faaliyet gösteren Polis Spor Okulu, kapı dışarı edildi. Ücretsiz spor yapma imknından mahrum bırakılan çocuklar ve aileleri, okul yönetimine El insaf diye seslendi



Kenti yönetenler, İstanbulluları spora teşvik etmek, özellikle de çocukları sporla tanıştırmak için önemli projelere imza atıyor, örneğin, parklarda, yeşil alanlarda, spor sahaları oluşturuluyor, böylece genç yaşlı, çoluk çocuk herkes bu imkndan herhangi bir ücret ödemeden yararlanabiliyor. Sonra büyük bütçeler ayrılarak okullara spor salonları açılıyor. Misal, Büyük şehir Belediyesi, 3 yıl önce 130 Okula 130 Spor Salonu projesini başlatmıştı. O gün bugündür de, şehrin dört bir tarafındaki okullara kurulan spor salonlarında öğrencilere uzman eğitmenler gözetiminde spor yapma şansı sunuluyor... Evet... Bir yandan işte böylesine takdire şayan adımlar atılıyor. Fakat diğer yandan da akla mantığa sığmayacak kararlar alınıp spor faaliyetleri baltalanıyor. Tıpkı Beylikdüzü'nde olduğu gibi... İşte ilçedeki 300 öğrencinin spordan mahrum kalmasıyla sonuçlanan olayın tüm detayları...

KİRA İSTENDİ

Yaklaşık altı ay önce, Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün katkılarıyla geliştirilen proje çerçevesinde, Polis Spor Okulu kuruldu. Okul, 75. Yıl Cumhuriyet Lisesinin spor salonunu ücretsiz olarak kullanmaya başladı. Spor okulunda, engelli gençler ve suça itilmiş çocuklar da rehabilite ediliyordu. Ve öğrenciler tek bir kuruş dahi vermiyordu. Eğitmen de hiçbir ücret almadan, tamamen gönüllülük esasına göre çalışıyordu. Hem spor okuluna kayıtlı 300 çocuk, hem de aileleri çok mutluydu.
Taa ki 75. Yıl Lisesi'nin yönetimi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü spor okulundan kira bedeli isteyene kadar... Geçtiğimiz günlerde, ani bir kararla spor okulundan hayli yüklü miktarda kira talep edildi. Kira verilmezse spor salonunun kullanılamayacağı söylendi.
Hiçbir geliri olmayan, gönüllülerin desteğiyle ayakta kalan spor okulunun bu kirayı vermesi mümkün değildi. Nitekim, önceki gün kapı dışarı edildiler. Ne yazık ki artık o 300 çocuk spor yapamıyor. Elbette velilieri de krize  acilen çözüm bulunmasını istiyor.

Esra Boğazlıyan / Habertürk


Geri Dön