Konut

Spradon Evleri'nde metrekaresi 2 bin 500 TL!

KUZU Grup´un Bahçeşehir´de yaptığı Spradon Evleri tipik bir tatil köyü havasında

Tatilimi evde geçiririm ne gerek var Antalya´ya gitmeye´ dedirten proje

KUZU Grup´un Bahçeşehir´de yaptığı Spradon Evleri tipik bir tatil köyü havasında. 322 konuttan oluşan Spradon Evleri´nde her biri yarı olimpik havuz` sauna` fitness` Türk hamamı` spor tesisleri ve kafelerden oluşan 5 adet sosyal tesis alanı var. Yüzde 80´i yeşil alan olan projede yüzeyde araç bulunmuyor

Kuzu Grup´un İstanbul Bahçeşehir´deki konut projelerinin temeli 2006 yılında atıldı. TOKİ kapsamında gerçekleştirilen bu konut projeleri` ismini` Bahçeşehir´in Ispartakule yerleşim bölgesinin` antik dönemdeki Spradon adından alıyor.

Spradon Evleri` Spradon Kuleler` Spradon Teras Evleri` Residence ve Spradon Quartz olmak üzere 5 etaptan oluşuyor. Gökçen Kuzu projeyi tanıtırken hayli iddialı. "Biz bu bölgede birinciyiz diyemiyorum çünkü bizim yaptıklarımıza benzer ikinci bir proje daha yok" şeklinde konuşarak iddiasını ortaya koyuyor.

Biz Spradon Evleri´ni test ettik. Ancak bölgedeki diğer Kuzu projelerini de gezme imkanı bulduk. Spradon Evleri 5 ada üzerine kurulu 322 konuttan oluşan bir proje. Her bir adanın kendine ait sosyal tesisi var. Sosyal alandaki hamam oldukça iddialı. 350 metrekarelik yarı olimpik havuzlar da havalı duruyor ve gerçekten projeye tatil köyü havası katıyor.

Projeyi oldukça sıcak bir havada gezdik. Havuzbaşı cıvıl cıvıldı. Şöyle bir hissiyat oluştu bende. Birini alın gözlerini kapatın. Arabayla sanki uzun bir yola çıkarmış hissi uyandırın. Spradon Evleri´ne getirip bırakın ve Belek´te bir tatil köyünde olduğunu söyleyin. Büyük ihtimalle inanacaktır... Burada oturanın yazlık almasına ya da Güney´e tatile gidip boşu boşuna masraf yapmasına gerek yok. Kullansın yıllık iznini` ancak evinde otursun.

69 farklı tip daire

Spradon Evleri sanki bir gömlekçi dükkanı gibi. Çeşit çeşit ev tipi var. 55 metrekarelik 1+1 daire de bulabiliyorsunuz` 476 metrekareden büyük villa da. Kuzu` "Her zevke` her bütçeye uygun bir Spradon evi mutlaka var" diyor.
Evlerin metrekare fiyatları 2 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında. Müstakil villalarda metrekare fiyatı 4 bin liraya çıkıyor. Villaların 476 metrekare olduğu düşünülürse bazı evlerin satış fiyatı 1.8 milyon lirayı bulabiliyor... Bu fiyata Bahçeşehir´de ev satmak için de epey hünerli olmak` alıcıya farklı bir konsept sunmak lazım. Spradon Evleri´nde o ruh var. Cebinde parası olan biri Spradon Evleri´nde bir villaya bu parayı çok rahatlıkla verebilir. Evler büyüklükleri ve mimari tarzı ile insanı etkiliyor. Zaten bu yüzden projenin Arap ve Rus talipleri de olmuş. Çok çocuklu aileler burayı tercih ediyor. Projenin yüzde 80´i yeşil alan. Yüzeyde araç geçişine izin yok. Sitede çocukların arkadaşlık kurmak` hayvanlarla ve toprakla haşır neşir olmak için epey imkanı var. Güneşlenme terası oldukça iddialı.

İstanbul Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri tarafından onaylı zemin etüdü yapılan projede betonarme tünel kalıp sistemi uygulanmış. Ses yalıtım sistemini beğendim. Camları kapadığınızda evin içi sessizliğe bürünüyor. Bina temel ve bodrum katlarını koruyan bohçalama yalıtım sistemi de başarılı.

Mutfakta ve banyolarda kullanılan malzemeyi beğendim ancak evlerin içindeki ince işlerde ustalar hünerini pek gösterememiş. Duvarlarda` merdivenlerde detaylara bakınca ince işçilikte problem var.

Bu yıl ciromuz 950 milyon TL olur

Gökçen Kuzu 2009´da 750 milyon lira ciro yaptıklarını` bu yılki ciro hedeflerinin ise 950 milyon lira olduğunu belirtti. Daha önce yapıp sattıklarını ancak şimdi satıp yapmaya başladıklarını ifade eden Kuzu` `O stratejimiz yanlıştı´ diyor. Ankara`da Park Vadi Evleri´nin de inşaatçısı olan Kuzu Grup İstanbul´da ancak bu kez çok farklı bir lokasyonda` Boğaz´a yakın bir bölgede gerçekleşecek yeni bir proje için de gün sayıyor.

456 metrekarelik villanın aidatı 350 lira olur mu?

SPRADON Evleri´nde aidat ücretlerini duyunca `Acaba ben kendi oturduğum sitede kazıklanıyor muyum?´ hissine kapıldım. Gökçen Kuzu` `Ev sahipleri 350 lira ödüyor´ dediğinde` `Yani aidatlar 350 liradan başlıyor mu demek istediniz?´ diye sorma ihtiyacı duydum. Hayır öyle değildi. 456 metrekare bir villanın sosyal tesisleri kullanma hakkı dahil ödediği aidat tutarı 350 liraydı. Kendi küçük mütevazi evimde ödediğim aidatı düşününce ve metrekare orantısı kurunca açıkçası mutsuz oldum. Spradon Evleri´nde aidatın makul olmasının nedenini Gökçen Kuzu` "İşletme bize ait ve dışarıya vermeyi de düşünmüyoruz" diye izah etti.

Yan binalar `Spradon Evleri´ne bakıyor´ diyerek pazarlanıyor

SPRADON Evleri´nin mimarı Şeref Keskün. O kadar ayrıcalıklı ve diğerlerinden ayrılan bir proje olmuş ki bu projeye bakan evlerin de değeri artmış. Hatta komşu projelerden ev satanlar satılık ilanlarına `Spradon Evleri manzaralı´ diye ibare koymaya bile başlamışlar.

Kendisi de oturuyor

PROJE gezerken her inşaat sahibine mutlaka soruyorum. `Siz de burada oturmayı yaşamayı düşünür müsünüz?´ diye. Genellikle yuvarlak cevaplar verilir. Gökçen Kuzu` projeye o kadar inanmış ki Florya´da Zorlu´nun yaptığı müstakil villasından çıkmış ve evini buraya taşımış. Sadece Gökçen Kuzu değil kardeşi Özen Kuzu da ailesi ile birlikte Spradon Evleri´nde yaşıyor.

Arabandan iner inmez evine gir

KONUT erişimli yeraltı otopark sistemi` Kuzu İnşaat´ın Spradon Evleri´nde gerçekleştirdiği en hoş ayrıcalıklardan birisi. Otoparka giriyorsunuz` arabanızdan indiğiniz yerde evinizin kapısını açıyor ve evinize adım atıyorsunuz. Gökçen Kuzu ile projeyi gezerken örnek villaya otoparktan böyle geçiş yapma lüksünü yaşadık. Garajdan direkt sosyal alana çıkma imkanı da var. Genelde projelerde konut başına 1 araçlık kapalı 1 araçlık da açık otopark alanı düşer. Bu projede her konutun kapalı otoparkta 3 araç hakkı var.
Vatan-Ercan İnan