14 / 05 / 2024

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine müjde! Milyonların gözü burada! İkramiyeler bugün hesaplara  yatıyor 

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine müjde! Milyonların gözü burada! İkramiyeler bugün hesaplara  yatıyor 

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramından önce emeklilerin hesaplarına yatıyor.



Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı'ndan önce hesaplara yatıyor. Emeklilerin bayram ikramiyeleri bugünden itibaren hesaplara yatmaya başlıyor.

BAYRAM İKRAMİYELER, BUGÜNDEN İTİBAREN HESAPLARA YATIYOR

2024 yılında yüzde 50 artırılarak 3 bin liraya çıkarılan ikramiyeler 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesabına aktarılacak.  Senede iki kez bayram ikramiyesi alan emeklilerin cebine toplamda 6 bin lira girmiş olacak.  Geçen sene ise emekliler 2 bin lira ikramiye alıyordu. 

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDEN KİMLER UYARARLANABİLECEK?

Milyonlarca kişi emekli ikramiyelerinden kimlerin yararlanacağını araştırıyor. İkramiye ödemelerinden SSK, Bağ- Kur ve Emekli Sandığı emeklileriyle beraber; dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, terörden zarar gören siviller, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar, vazife malullüğü ile 65 yaş aylığı alanlar yararlanabilecek.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine müjde! Milyonların gözü burada! İkramiyeler bugün hesaplara  yatıyor 

4A SSK EMEKLİLERİ NE ZAMAN İKRAMİYE ALACAK?

4A SSK kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü 17 ve 18 olan vatandaşlara  bugün ödemeler yapıkırken, 19, 20, 21, 22 olanlara 3 Nisan, 23, 24, 25, 26 olanlara 4 Nisan tarihinde ödeme gerçekleştirilecek.

Dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar bayram ikramiyesini hisse oranları kadar alacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine yüzde 50 oranında ödeme yapılıyor.

Çocuklara ise yetim maaşı olarak yüzde 25 hisse oranında ödeme gerçekleştiriliyor. Vefat eden sigortalının çocuğu olmaması durumunda ödeme yüzde 75'e yükseliyor. Emekli bayram ikramiyeleri de bu hisse oranına göre yatırılacak.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? Emekli Bayram ikramiyesi takvimi

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine yeni haber! Bayram ikramiyesi ödeme tarihi tarih belli oldu!


 


Geri Dön