06 / 05 / 2024

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine Mart 2024 müjdesi! Promosyon ödemeleri yarın hesaplara yatırılıyor!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine Mart 2024 müjdesi! Promosyon ödemeleri yarın hesaplara yatırılıyor!

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan promosyon ödemeleri, yarın itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlanacak. Söz konusu promosyonlar için başvurular bankalardan veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. İki maaşı olanlar ise ayrı ayrı promosyon alabiliyor.



Kamu bankalarının milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen için promosyon tutarları netleşti. Promosyonlar için başvurular devam ederken ödemeler de 2yarın itibarıyla yapılmaya başlanacak.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu promosyonlar için başvuru, bankalardan ya da e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre bankalar emekliye promosyon için 3 sene taahhüt istiyor. Daha avantajlı bir teklif olması halinde banka değişikliği yapmak da mümkün. Değişiklik halinde cayma bedelleri alınmıyor, anlaşma gerçekleştirilen bankada kalan süre için ödenen promosyon miktarı da iade ediliyor.

Yaptığı başvurular kabul edilmiş olan emekli vatandaşların promosyonları perşembe günü itibarıyla hesaplara yatırılacak. Kamu bankaları, emekli maaşlarının miktarlarına göre 8 bin Türk Lirası ile 12 bin Türk Lirası arası promosyon ödeyecek.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine Mart 2024 müjdesi! Promosyon ödemeleri yarın hesaplara yatırılıyor!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hali hazırda promosyon alanların daha yüksek promosyon olması durumunda önceki bankadan almış oldukları promosyonu başka bankaya taşıyabilecek. Ayrıca başka bankaya taşıma açısından herhangi bir cezai sorumluluk bulunmuyor. Yalnızca almış oldukları promosyonun kullanılan döneme ait olan kısmı mahsup edildikten sonra kullanmadıkları bölümü bankaya iade etmeleri yeterli oluyor.

Peki birden fazla emekli maaşı alanlar ne yapacak? Birden fazla emekli maaşı alanlar promosyon ödemeleri için ayrı ayrı başvuru yapabiliyor mu? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

İKİ MAAŞI OLANLAR DİKKAT

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre birden çok emekli maaşı alanlar da ayrı ayrı promosyon başvurusu gerçekleştirebilecek. Örnek vermek gerekirse, eşten dolayı dul maaşı alanlar dul maaşı nedeniyle bir promosyon alabilirler. Kendileri de emekliyse kendi hesaplarından da ayrıca promosyon alabiliyor.

Uygulamadan emekli, dul ve yetim maaşı alan 16 milyon kişi faydalanacak. Kamu bankaları haricinde özel bankalardan da promosyon almak mümkün.

 

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

İstanbul'da ortalama bir konut 2,8 Toyota Corolla ediyor!

Altın yeniden 2 bin 250 TL'nin üzerine çıktı, İslam Memiş'ten 4 yeni seviye geldi! 


Geri Dön