06 / 05 / 2024

SSK, BağKur, Emekli Sandığı maaş hesaplamalarında kıyamet koptu! Rakamlar peş peşe açıklandı! Siz de hemen bir göz atın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı maaş hesaplamalarında kıyamet koptu! Rakamlar peş peşe açıklandı! Siz de hemen bir göz atın!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği SSK, BağKur, Emekli Sandığı maaş hesaplamalarında kıyamet koptu... Rakamlar peş peşe açıklandı... Siz de hemen bir göz atın...



6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI BELİRLEYİCİ OLACAK!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belli oluyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayında Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, Temmuz'da da Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor. 

EMEKLİ MAAŞI 1 OCAK 2023 NE KADAR OLACAK?

Haziran ayında verilen zam sonrasında; Temmuz'un Haziran'a göre, Ağustos ayının Temmuz ayına göre ve Eylül'ün de Ağustos ayına göre enflasyon farkları toplanarak enflasyondaki yüzde 6.91 artış TÜİK tarafından tespit edilmiş oldu.

2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 halinde emeklilerin en az yüzde 15'lik zam alacağı belirtiliyor.

TÜİK tarafından açıklanan 4 aylık enflasyon oranından sonra en düşük emekli maaşı da 4 aylık zam oranı ile 3500 TL'den 3879 TL'ye çıkacak.

SSK, BağKur, Emekli Sandığı maaş hesaplamalarında kıyamet koptu! Rakamlar peş peşe açıklandı! Siz de hemen bir göz atın!

Milyonlarca memurun ve emeklinin Ocak zammı da yaklaşıyor. Zam merakla beklenirken, çıkacak orana 5-10 puan refah payı eklenmesi de gündeme bomba gibi düştü.

Bu yıla ilişkin enflasyon tahminleri yüzde 65 ile yüzde 73.12 arasında açıklanırken, eğer ilk tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 15.91, memurların ve emeklilerinin de yüzde 16.99'a yükselecek.

Yine verilen detaylara göre, 5-10 puanlık refah payı da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammını yüzde 20.91-25.91'e, memurların ve emeklilerinin artışını da yüzde 22.41- 27.83'e çıkartmış olacak.

Verilen bilgilere göre, 2022 enflasyonunun yüzde 73.12 olması durumunda da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı 21.61'e, memurların ve emeklilerinin ise yüzde 22.75'e ulaşacak.

5 bankada ipler koptu! Ziraat, Halkbank, Garanti, ING, Akbank peş peşe açıkladı! Duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen bakın!

Gram altının geleceği rakamlar peş peşe açıklandı! 1 gram bile altını olanların resmen nutku tutuldu! Hemen bir göz atın

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında çok büyük deprem! Bu rakamları görenlerin resmen nutku tutuldu! Hemen göz atın!


Geri Dön