Ekonomi

SSK Bağkur Emekli Sandığı'ndan emekli olanlara müjde! Maaşlarla ilgili son dakika gelişmesi hemen hesaplarınıza bakın

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine bekledikleri maaş müjdesi geldi. Maaşlarla ilgili son dakika gelişmesi açıklandı. Zamlı maaşların hesaplara yatacağı gün geldi çattı. Kimin maaşı ne zaman bankaya yatacak belli oldu. İşte detaylar...Zamlı memur emeklisi maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmesi açıklandı

Emekli memur maaşlarının hesaplara yatacağı gün belli oldu. Zamlı memur emeklisi maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmesi açıklandı. Maaşlarının bankaya yatacağı tarihi ve zamlı maaşlarının ne kadar olduğunu merak eden emekli vatandaşlarımız bu haberi okuduktan sonra bankadan tahsis numarasına göre maaşlarını çekebilir. İşte zamlı emekli maaşlarıyla ilgili güncel gelişmeler... 

2022 yılının ilk 6 aylık döneminde artan enflasyon oranına paralel olarak emekli maaşlarına ilave yüzde 34,69 artışla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuzdan geçerli olmak üzere yüzde 41,69 zam yapılmıştı. Yapılan zamlardan sonra, temmuz ayı itibarıyla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin 105 liraya, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 liraya yükseldi. 

SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olanların zamlı maaşlarını bugünden itibaren almaya başladı. Memur emeklilerine ise maaşlarına zam farkları yatacak.

Temmuz'da yapılan zamlardan sonra milyonlarca emekli ve memurun yeni maaşları belirlendi. Memurlar zamlı maaşlarını bankadan çekti şimdi de sıra emeklilere geldi.

Memur emeklilerinin maaşları 1 Temmuz ile 5 Temmuz arasında bankaya aktarıldığından hesaplara zamsız olarak geçti ancak memur emeklileri zam farklarını bu ay içinde açıklanacak bir takvim programı çerçevesinde alacak. Memur emeklilerine yüzde 41.69 oranında zam farkı yatacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını tahsis numaralarının son rakamına göre önümüzdeki haftadan itibaren bankadan çekmeye başlayacak.

SSK emeklilerinin maaşları 17 Temmuz'dan itibaren bankaya yatmaya başladı. Bu ayın 26'sına kadar maaşlar ilgili bankanın hesaplarına aktarılacak. Bağ-Kur emeklileri de 25-28 Temmuz'da yeni ve zamlı aylıklarını bankadan çekecek.


 

Buna göre;

Bağ-Kur emekli maaşları için ödemeler,Tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 8,6,4 olanlar ayın 27'sinde,Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde yapılacak.

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar Temmuz ayının 19'unda, tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

SSK emekli maaşları için ödemeler, tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde bankadan çekti.

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'nde, tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde, tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde, tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında ödemelerini alacak.