21 / 05 / 2024

SSK, BağKur, memur emeklisi ve memur maaşları bir bir açıklandı! Temmuz'da kime ne kadar zam yapılacak? 

SSK, BağKur, memur emeklisi ve memur maaşları bir bir açıklandı! Temmuz'da kime ne kadar zam yapılacak? 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun dört aylık enflasyon verileri, Piyasa Katılımcıları Anketi ve Merkez Bankası'nın enflasyon raporu sonuçlarıyla beraber memur maaşları ile emekli aylıklarına temmuz ayında yapılacak zam oranları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İşte o rakamlar...



Temmuz 2024'te memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranını belirleyecek olan enflasyon verileri büyük ölçüde kesinleşmeye başladı. Merkez Bankası ile Piyasa Katılımcıları Anketi’ndeki 6 aylık enflasyon tahmini birbirine yakınlaştı. 

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından açıklanan Enflasyon Raporu’nda 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 36’dan yüzde 38’e çekilirken, yıllık enflasyonun mayıs ayında yüzde 75 veya yüzde 76 ile zirveyi göreceğine ve bu aydan itibaren düşmeye başlayacağına dikkat çekildi. 

Yıllık enflasyonun haziran ayında yüzde 72’ye düşmesi durumunda bu yılın ocak – haziran döneminde 6 aylık enflasyon yüzde 25,03 olarak gerçekleşecek. Merkez Bankası’nın 2024 yılsonu için öngördüğü yüzde 38 enflasyon tahmini olursa temmuz – aralık dönemindeki ikinci 6 aylık enflasyon ise yüzde 10,38 şeklinde olacak.

SSK, BağKur, memur emeklisi ve memur maaşları bir bir açıklandı! Temmuz da kime ne kadar zam yapılacak? 

SSK BAĞKUR EMEKLİSİNE TEMMUZ'DA YÜZDE 25 ZAM

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre; Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’nde aylık enflasyon mayısta yüzde 3,00, haziranda yüzde 2,54 şeklinde öngörüldü. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk dört aylık döneminde enflasyon yüzde 18,72 olurken; anket tahmini gerçekleşirse ocak – haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon yüzde 25,39 olacak. 2024 sonu enflasyonu yüzde 44,16 olursa temmuz – aralık dönemindeki ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 14,97 şeklinde olacak. 

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları doğrudan enflasyon oranında artırılıyor. Dört aylık enflasyona göre SSK ve BAĞ-KUR’lular için temmuz 2024'te yüzde 18,72 zam şu an itibarıyla netleşti. İlk 6 aylık enflasyon Merkez Bankası’nın tahmini doğrultusunda çıkarsa SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşalarına temmuz ayında yüzde 25 oranında zam uygulanacak. 

İlk 6 aylık enflasyon piyasa katılımcılarının beklentisi kapsamında olursa bu durumda da yüzde 25,4 oranında zam gelecek. 

Mayıs ve haziran aylarında enflasyonda sürpriz bir düşüş gerçekleşmezse, mevcut tahminlere göre SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına Temmuz'da yüzde 25 seviyesinde zam yapılacak. 

SSK, BağKur, memur emeklisi ve memur maaşları bir bir açıklandı! Temmuz da kime ne kadar zam yapılacak? 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE EN AZ YÜZDE 19,5 ZAM 

6 aylık enflasyon Merkez Bankası’nın tahminine uygun gerçekleşirse Temmuz'da memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 19,59 oranında; piyasa katılımcılarının beklentileri kapsamında olursa yüzde 19,94 oranında zam uygulanacak. 

Mevcut tahminlere göre memur maaşları ve emekli memur aylıklarında temmuz zammı yüzde 19,5-20,0 seviyesinde olacak. 

Memur ve emekli memurların maaş zammı ile SSK ve BAĞ-KUR’luların maaş zammı arasında en düşük 5 puan fark oluşacak. 

SSK, BağKur, memur emeklisi ve memur maaşları bir bir açıklandı! Temmuz da kime ne kadar zam yapılacak? 

KÖK AYLIK DETAYI 

Şu an için en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak ödeniyor. Yeni bir kanun çıkmadığı takdirde Temmuz'da kök maaşlara 6 aylık enflasyon oranında zam uygulanacak. 

Bu durumda kök aylığı düşük olduğu için hala 10 bin TL aylık almakta olanlar Temmuz'dan sonra da 10 bin TL almaya devam edecek. 

ING emekli promosyonunda Mayıs 2024 müjdesi! Hesaplara ay sonuna kadar 18 bin TL yatırılacak! 

Tebernüş Kireçci açıkladı! Konut, dolar, faiz ve hisse! Uzun vadede kazanmak isteyenler neye yatırım yapmalı?

Şehir plancıları ve mimarlardan 'Kentlere 100 yıllık plan yapılsın' önerisi!


 


Geri Dön