11 / 05 / 2024

SSK İşhanı için yıkım kararına çankaya'dan tepki!

SSK İşhanı için yıkım kararına çankaya'dan tepki!

çankaya Belediye Başkanı Tanık, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin SSK İşhanı 'yla ilgili kararı için 'Burası çankaya Belediyesinin hizmet binası  ihtiyacı esası üzerinden, Danıştay kararıyla elde edilmiştir' dedi



çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık,  Ankara  Büyükşehir Belediye Meclisinin SSK İşhanı 'yla ilgili kararı konusunda, 'Burası
 Kamulaştırma Yasası 'nın 30. maddesi uyarınca, çankaya Belediyesinin hizmet binası  ihtiyacı esası üzerinden, Danıştay kararıyla elde edilmiştir. Bu kararın üstüne  kimin bir değişiklik yapma gücünde olup olmadığını, yargı süreci de gerekirse  gösterecektir' diye konuştu.

Tanık, düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Meclisinde, çankaya Belediyesinin kamulaştırma yoluyla satın aldığı eski SSK İşhanı 'nın  yıkılması ve alanın meydan olarak düzenlenmesi yönünde bir karar alındığını  hatırlattı.

Kararın, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 'in gazetelerde yer  alan açıklamalarının ardından alındığını söyleyen Tanık, iş hanını yıkarak  yerine belediye hizmet binasıyla birlikte bir meydan yapmayı planladıklarını, bu  projeyle amaçlarının Kızılay bölgesindeki kentsel yapılanmayı insancıl hale  getirerek, bölgeyi gece gündüz yaşar bir bölge haline getirmek olduğunu  söyledi.

Tanık, bu kararın Büyükşehir Belediye Başkanı 'nın, Ankara halkının  çankaya Belediyesinin düzenle0melerine dönük takdir duygusunun yüksekliği karşısında yaşamaya başladığı paniğin bir göstergesi olduğunu savunarak, 'Büyükşehir Belediye Başkanı 'nın iki köklü endişesinin olduğunu biliyorum. Biri  Kızılay bölgesinde dimdik ayakta duran çankaya Belediyesi hizmet binasının  olması, diğeri Kızılay bölgesinin gece gündüz yaşayan cıvıl cıvıl bir kent  parçası olması. Bu ikisinin de Büyükşehir Belediye Başkanı 'nda endişe  uyandırdığını düşünüyoruz. Bu endişe nafile bir endişe. çankaya Belediyesi,  çankaya ve Ankara 'nın merkezinde yerini er veya geç bulacaktır' şeklinde konuştu.

Görev sürelerinin sonuna kadar Ankara 'ya yakışır açık alanlar, meydanlar, yaya bölgeleri yapmak için çalışacaklarını anlatan Tanık, şunları söyledi:

'Biz panik içerisinde değiliz. Büyükşehir Belediye Meclisi yaptırmama konusundaki yaklaşımını halka nasıl anlatacak merak ediyorum. çankaya Belediyesi,  halkın tümünün şikayet ettiği, kenti olumsuz etkileyen, kirletici bir yapıyı  kaldıracak ve arsanın altıda birine belediyenin ihtiyaç duyduğu hizmet binasını  yapacak. Buraya meydan yapılması kararını zaten biz aldık. Eğer bir meydan ihtiyacını Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı hissediyorsa, 17 senedir bu yönde  bir adım attığını görmedik. Merkezdeki meydanları bırakın, çayyolu 'ndaki  meydanlara bile tahammülü olmayan bir yapı, birdenbire meydan sever hale geldi.  Bu bizim başarımızdır. O bölgede bir meydan yapmaya çankaya Belediyesinin gücü  yeter. Burası Kamulaştırma Yasası 'nın 30. maddesi uyarınca çankaya Belediyesinin  hizmet binası ihtiyacı esası üzerinden, Danıştay kararıyla elde edilmiştir. Bu  kararın üstüne kimin bir değişiklik yapma gücünde olup olmadığını yargı süreci de  gerekirse gösterecektir. Tanık, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin imar planı değişikliği  kararının, imar hukukuna uygun bir süreçten geçirilmediğini savunarak, sadece  başkanlık yazısıyla böyle bir kararın alındığını ifade etti. Tanık, 'Umut etmek  istiyorum ki Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı bu akşam istifa etmeden, son
 icraat olarak bunu yapma düşüncesiyle bu işi yapmamıştır. Bu akşam istifa  etmemesini de ayrıca rica ediyorum. Belediye Başkanı olarak kalmasını, süreç  içerisinde onun başkanlığı döneminde çankaya Belediyesinin oraya ne yapacağını  başkanken görmesini yürekten temenni ediyorum' dedi.

BAşžKENTTEKİ KAR YAĞIşžI

Tanık, başkentte etkili olan kar yağışıyla birlikte trafikte ve ulaşımda yaşanan sıkıntıya da değinerek, Melih Gökçek 'in, sorumluluklarında 4 bin cadde  bulunduğunu söylediğini kaydetti. Bu caddelerden bazılarını paylaşmak istediklerinde 'Olmaz, yaptırmam'  cevabını aldıklarını ifade eden Tanık, 'Ankara Büyükşehir Belediyesi sadece  caddelerden değil, 12 metre ve üstü bütün yollardan sorumlu bir belediyedir.  Karla mücadele gündeme geldiğinde sorumluluk almama konusunda gereken her şeyi yapan bir belediye başkanımız var. Taşıt giren yerler Büyükşehirin yetki ve  sorumluluğundadır. Taşıtınızla yolda kaldığınız her yerin sorumluluğu Büyükşehir  Belediye Başkanı 'nın omzundadır. Biz bu sorumluluğu paylaşmak istediğimizi  söyledik. Vatandaş bizi sorumlu tutuyor. Bizim iş birliğine ihtiyacımız var'  diye konuştu.


Geri Dön