Ekonomi

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi dört gözle bekliyordu! İşte zamlı maaşların yatacağı tarihler

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla maaşlara yansıyacak zam oranları netleşti. Memur ve emekli zamlı maaşları için ödeme takvimi belli oldu.Açıklanan rakamlarla birlikte maaşlara yansıyacak zam oranları da belli oldu

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği enflasyon rakamları duyuruldu. Açıklanan rakamlarla birlikte maaşlara yansıyacak zam oranları da belli oldu. 6 aylık enflasyon farkından doğan maaş zamları memur ve memur emeklisi için yüzde 41,85, SGK ve BAĞ-KUR emeklileri emekli içinse yüzde 42,35 seviyesine yükseldi. Böylece 6 bin 500 TL seviyelerinde olan en düşük memur maaşı 9 bin liranın üzerine yükselecek. Bununla birlikte yüzde 41,85'lik enflasyon oranı artışının ardından 4 bin 289 lira olan en düşük emekli maaşı ise 6 bin lira dolaylarına yükseldi.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?
27 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ayrıca memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Temmuz ayı memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı halde hesaplarda olacak” diye konuştu. 

ZAMLI YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?
Yaşlı ve engelli maaşları her yıl 2 kez belirlenmekte. Bu aylıklara memur ve memur emeklisi zam oranı kadar artış yapılıyor. Yani Temmuz döneminde engelli ve yaşlı aylığı da yüzde 41,69 oranında yükselecek.

Memur maaşları gibi yaşlı ve engelli maaşları da Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların hesabında olacak. Buna göre yaşlı ve engelli maaşları, memur maaşları ile beraber 8 Temmuz tarihinde zamlı halde ödeme yapılacak.

BAĞ-KUR EMEKLİLERİ ZAMLI MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK?
BAĞ-KUR emeklisi için ödemeler, Tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3,1 olanlar ayın 26'sında, Tahsis numarası son rakamı 8,6,4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde ödenecek.