04 / 07 / 2024

SSK ve Bağ-Kur EYT’lisi müjde! Hesabınıza 4 ödeme birden yatacak! 

SSK ve Bağ-Kur EYT’lisi müjde! Hesabınıza 4 ödeme birden yatacak! 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının yürürlüğe girmesi ile milyonlar ilk maaşı almak için dört gözle günlerini bekliyor. İşte SSK ve Bağ-Kur EYT'lilerin maaşlarını alacakları tarih.



 SSK ve Bağ-Kur EYT’lisi müjde! Hesabınıza 4 ödeme birden yatacak! 
EYT 3 Mart tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT şartlarını yerine getiren 2 milyon 250 bin kişi emekli olmaya hak kazanırken, milyonlar şimdi ilk maaşını almak için gün sayıyor.Mart ayında emeklilik başvurusu yapan Erken yaşa Takılan'’lar için ödemeler Nisan ayından itibaren hesaplara yatacak. SSK’dan emekli olacaklar 17 Nisan’dan, Bağ-Kur’dan emekli olacaklar ise 25 Nisan’dan itibaren hesaplarına para yatacak. Bununla birlikte emekli maaşının yanında bir ödeme daha alacak. Ayrıca bayram ikramiyesi ve banka promosyonu emeklilik hakkı kazanmış olan EYT'liler fazladan kazanç sağlayacak.

EYT'LİLERE 4'LÜ KAZANÇ FORMÜLÜ

Birinci çift ödeme: Mart ayında emeklilik başvurusunu yapan EYT'lilerin maaş bağlanması 1 Nisan'dan itibaren başlayacak. Emeklilik işlemleri biten SSK'lı EYT'liler 17-26 Nisan arasında, Bağ-Kur'lular 25-28 Nisan arasında maaşlarını alacaklar.

2. Bayram ikramiyesi ödemesi: Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihine denk geliyor. 1 Nisan'dan itibaren maaşı bağlanan her EYT'li maaşı ne zaman hesabına yatarsa yatsın bayram ikramiyesinden faydalanacak.

Üçüncü banka promosyonu: EYT'liler emeklilik hakkı kazandıklarında maaşını nerden alacağı yönünde ister kamu bankası olsun ister özel bankalar seçim kendilerine ait olacak. Bankalar burada müşteri kazanmak için emekli maaşını kendi bünyesine taşıyan her EYT'liye promosyon veriyor. Bu rakam son olarak 10 bin lira'ye kadar çıktı.

Hangi banka ilk olarak promosyon fiyatlarını güncelledi? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön