Genel

SSK ve BAĞ-KUR’lu olanlar soruyor! SSK'dan BAĞ-KUR’a geçtim ne zaman emekli olabilirim?

SSK ve BAĞ-KUR’lu olan vatandaşlar, emeklilik hakkında pek çok soru sormaktadır. İşte onlardan biri de “SSK'dan BAĞ-KUR’a geçtim ne zaman emekli olabilirim?” sorusudur. İşte detaylar!Erkek sigortalılara tanınan ise askerlik borçlanmasının bir benzeri de annelere bu şekilde tanınmaktadır

6 YIL ERKEN EMEKLİLİK KİMLERİ KAPSIYOR?

Anneler sigortalarını yaptırdıktan sonra 2160 gün kazanıp 6 yıl erken emekli olabilme hakkına sahip olabilirler. Erkek sigortalılara tanınan ise askerlik borçlanmasının bir benzeri de annelere bu şekilde tanınmaktadır. Anneler sigorta olduktan sonra 2160 gün kazanarak 6 yıl erken emekli olabilirler.

İşte SSK ve BAĞ-KUR’lu olan vatandaşların sorduğu birtakım sorular ve yanıtları…

SSK’DAN BAĞ-KUR’A GEÇTİM NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Bir sigortalının çalışma hayatı içerisinde hem SSK hem de Bağ-Kur prim ödemesi yapılmış ise emeklilikte son yedi yılın yani en sonuncu 2520 günün priminin durumuna bakılır. Hangi konumun primi fazla ise sigortalı fazla olan sigortanın şartlarından emekli olma durumu bulunmaktadır. Bağ-Kur şartlarına göre 9000 gün primle 55 yaş şartına tabisiniz. Bu durumda 55 yaşınız tamamlanmışsa Bağ-Kur statüsünden emekli olabilirsiniz. SSK şartlarına göre ise 5600 gün primle 53 yaş şartından emekli olunabilme ihtimali yüksektir. Ancak an itibariyle son yedi yıl priminin fazlası SSK olmadığı için SSK emeklisi olmanız mümkün olmayacak. Bağ-Kur sonrası 1260 gün SSK priminizin oluşması halinde 53 yaşını da tamamlamak şartı ile SSK emeklilik hakkı oluşmaktadır.

DİLEKÇE İLE BAŞVURU YAPARAK EMEKLİ OLMA OLANAĞINIZ VAR!

Emekli olmak için yıllardır çalışıp bekleyen pek çok kişiyi yakından ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. SGK tarafından yapılan açıklama doğrultusunda dilekçe ile başvuru yapıp, emekli olabileceği duyuruldu. EYT düzenlemesi de bir yandan heyecanla bekleyen binlerce vatandaş erken emekli olabilmek için artık neredeyse gün sayıyor. SGK tarafından yapılan yazılı açıklama doğrultusunda 2000 yılı öncesinde kendine ait bir iş yeri açan kişilerin 8 yıl erken emekli olabileceği belirtildi. Bu haktan yararlanmak için belirtilen sürede başvuru yapılması isteniyor.

TÜM EMEKLİLERE ŞARTSIZ 2.200 TL EK ÖDEME YAPILIYOR!

Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emeklilere bayram ikramiyesi adı ile ödemeler yapılırken, Bu yılla beraber her bayram öncesi 1.100 TL verilerek yani toplamda SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklilerine yapılmak üzere ödemeler hesaplara geçecek.

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Zonguldak TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? TOKİ Zonguldak kura çekilişi ne zaman açıklanacak?

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?