11 / 05 / 2024

SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li emekli ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar?

SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li emekli ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle milyonlarca vatandaş emekli olma hayalı kuruyor. Peki, SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li kaç yaşında emekli olacak, ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar? İşte detaylar...



2023 EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Ahaber'de yer alan detaylara göre, SGK'nın hizmete sunduğu emekli maaşı hesaplama robotu ile maaşlar hesaplanabiliyor. SKK ve Bağkur 4A, 4B, 4C emeklileri bu uygulamadan ne kadar maaş alacağını hesaplayabiliyor.

SGK kapsamında sigorta sistemi 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 gruba ayrılıyor. Bu kapsamda ödenen primler, çalışılan sigorta sistemi hesaplanırken prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş faktörleri dikkate alınıyor.

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Söz konusu 4A SGK emeklilerinin emekli maaşlarını hesaplamak için "uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresine giderek "TC Kimlik Numarası, Baba Adı,  SSK Sicil Numarası ve Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgileri eksiksiz doldurarak sorgulamak. Emekli maaşları çalıştığınız devre boyunca yatırılan primlerle orantılı şekilde hesaplanır.

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

4B Bağ-Kur emeklisi olan kişiler ise e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak alacakları maaş miktarını görüntüleyebilir. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasında bulunan 4B emekli maaşı hesaplama linkine seçerek esnaf ya da tarım işçisi seçeneklerinin seçilmesi gerekiyor.

SSK ve Bağkur lu 4A, 4B, 4C li emekli ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar?

4C EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

4C emeklisi olanların uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ ya da e-Devlet sistemine giriş yaparak maaş ödemelerini öğreneblir. Bunun için açılan ekrandan istenen bilgilerin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2023 KAÇ TL?

SSK 2000 sonrası en düşük emekli maaşı: 7 bin 500 Türk Lirası

SSK 2000 öncesi en düşük emekli maaşı: 7 bin 500 Türk Lirası

Bağ-Kur tarım emeklisi en düşük maaşı 7 bin 500 Türk Lirası

Bağ-Kur esnafın en düşük emekli maaşı: 7 bin 500 Türk Lirası

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu. Düzenlemeden EYT'ller de faydalanabiliyor. EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından emekliler nisandan itibaren maaşlarını almaya başlayacak. Öte yandan bayram ikramiyesi de alacaklar.

1.500 TL'ye yükselen gram altın tepetaklak oldu! Nedeni ortaya çıktı! Altın alalım mı, bekleyelim m?

Almanya çifte vatandaşlığı kolaylaştırıyor! Göçmenler daha hızlı vatandaş olabilecek!

Son dakika! İstanbul'da dolar ve Euro fiyatları ilçeden ilçeye değişiyor! 


Geri Dön