Kent Haberleri

SSK ve BağKur'lular hemen baksın! 5 yıl erken emekli olup daha fazla maaş alacaksınız!

Milyonlarca vatandaşın yüzünü güldüren EYT yasasından sonra emeklilikte ikinci bir yenilik daha geliyor. Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT yasasından sonra emeklilikte ikinci bir tarihi gelişme yaşanıyor. Berber, kuaför, marangoz, bakkal, terzilerin de aralarında yer aldığı milyonlarca küçük esnafı ilgilendiren emeklilik için gerekli prim gün sayısı SSK'lı çalışanlarla eşit hale gelecek

Milyonlarıca kişinin heyecanla beklediği EYT yasasından sonra emeklilikte ikinci tarihi gelişme yaşanıyor. Berber, kuaför, marangoz, bakkal, terzilerin de aralarında yer aldığı milyonlarca küçük esnafı ilgilendiren emeklilik için gerekli prim gün sayısı SSK'lı çalışanlarla eşit hale gelecek. Bağ-Kur'lu vatandaşlar 9 bin gün yerine 7 bin 200 günle emekli olabilecek. Böylece beş yıl daha erken emeklilik imkânı doğmuş olacak. İşte detaylar...
 

PRİM GÜN SAYISI EŞİTLENECEK!

Primler arasındaki büyük farkı ortadak kaldıracak olan yasal düzenleme sayesinde milyonlarca emekli hem gelir hem de aylık bağlanma süresinde eşit olacak.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin müjdesini verdi. Küçük esnafı daha az primle emekli edecek modele Yönelik reforma son şekli verildikten sonra yasa teklifi haline gelecek. SGK'lı çalışanlar Bağ-Kur'lu çalışan arasında 1800 gün yani 5 yıllık süre farkı kaldırılacak ve emeklilik için prim gün sayısı eşit olacak. 

Prim düzenlemesiyle erken emeklilik imkânının yanı sıra yüzde 20 daha yüksek emekli aylığı alabileceksiniz.

BAĞKUR'DAN SSK'YA GEÇİLMESİ HALİNDE EMEKLİ MAAŞI ARTAR MI?

Emeklilik için 25 yıl, 9 bin gün şartını yerine getirmesine 3.5 yıl kalan Bağ-Kur'lu çalışani kalan 3.5 yılı (1261 günü) prim ödemelerini SSK'lı olarak tamamlarsa emeklilik statüsünü SGK'ya çevirmiş olur. Böylece daha az prim ödeme ve daha yüksek emekli aylığı alma avantajı elde eder ve 2000 yılı öncesi Bağ-Kur'luların SSK'ya geçmesi durumunda emekli aylığı yüzde 15-20 civarında aartış yaşanıyor.

 
SSK VE BAĞKUR'DA KISMI EMEKLİLİK ŞARTLARI AYNI MI?

SGK'da 8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarda 3600 günle emeklilik hakkı varken, Bağ-Kur'da en az 5400 gün prim ödemesi halinde emeklilik hakkı bulunuyor.

EYT'liler kıdem tazminatına hemen kavuşacak! Detaylar sonunda netleşti! Hemen bakın!

SSK ve BağKur emeklilerine resmen Nisan 2023 müjdesi! Zamlı maaşlar tek tek hesaplara yatırılıyor! Kaçırmayın!
Altın fiyatları son dakika: Çeyrek altın, gram altın bugün ne kadar? 3 Nisan 2023 altın fiyatları