Kent Haberleri

Emekli temmuz maaş zammı netleşti! SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri hemen baksın! İşte o rakamlar...

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği temmuz maaş zammı belli oldu. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri hemen baksın! İşte o rakamlar...

Emekli Temmuz maaş zamları belli oldu. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber, emekli maaş zamları da netliğe kavuştu. Peki memur emeklisi maaş zammı ne kadar? SSK emeklisi maaş zammı ne kadar? Bağkur emekli maaş zammı kaç lira? İşte Temmuz 2024 emekli maaş zamları...

SSK, BAĞKUR VE EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte  emeklilerin maaş zamları da belli oldu. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24,73 oranında, memur ve memur emeklileri ise yüzde 14,7 oranında maaş farkı alacak.

 

EMEKLİLER YÜZDE 49,25 ZAM ALMIŞTI

Her sene, iki defa olacak şekilde; ocak ve temmuz dönemlerinde maaşlarına zam alan emekli vatandaşlar, 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 49,25 oranında maaşlarına zam almıştı.  SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24.73, memur ve memur emeklilerinin zam oranı yüzde 19.31 oldu.

REFAH PAYI VERİLMEYECEK!

Emekliler maaş zamları kadar refah payı ile ilgili de gelecek haberleri merak ediyordu. Refah payı verilip verilmeyeceğini araştıran emekliler gelen haber karşısında şaşkına uğradı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde emekli ve memura refah payı zammının olmayacağını ifade etmişti.

Bakan Işıkhan, "En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz" ifadelerine yer vermişti. 

KÖK MAAŞ DÜZENLEMESİ YAPILMAYACAK!

 Maaşı 10 bin liranın altında kalan ve yaklaşık 3,6 milyon emekliyi direkt ilgilendiren kök maaş düzenlemesi, hükümetin temmuz ayında Meclis'e sunulması beklenen torba yasa taslağına girmedi.

Ekonomim.com'da yer alan habere göre; torba yasa taslağına Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 5 madde eklenirken, kamuoyunda kök maaş düzenlemesi yapılmaması halinde 10 bin TL altında maaş alan emeklilerin temmuz zammından yararlanamayacağı yönündeki eleştirilere rağmen, bu madde girmedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

TÜİK ocak enflasyon oranını 6,70, şubat enflasyon oranını yüzde 4,53, mart enflasyon oranını 3,16, nisan enflasyon oranını 3,18, mayıs enflasyon oranını ise 3,37 olarak açıklamıştı. Böylece altı aylık enflasyon farkı yüzde 24,73 oldu. En düşük emekli maaşının herhangi bir yasal düzenleme yapılmazsa temmuz itibarıyla 12 bin 473 olması bekleniyor.

En düşük emekli maaşı 13 bin TL! Emeklilere son dakika Temmuz müjdesi!

Emekli zamlı maaş takviminde son dakika! Zamlı maaşlar hangi tarihlerde hesaplara yatırılacak? Hemen bakın!