Ekonomi

Emekli maaşınızı yükseltebilirsiniz! Bu detaya dikkat! Milyonların yüzü gülecek!

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri 1261 gün ayrıntısıyla emekli maaşlarını artırma haklarına sahip oldukları belirtildi. Aldığı emekli maaşının fazla olmasını isteyen kişilerin son 1261 günü gözden kaçırmaması gerekli. Peki 1262 gün ayrıntısı nedir? İşte emeklilerin yüzünü güldüren haberin deBu ayrıntıya göre yüksek emekli maaşlarında 1261 gü oldukça önem arz ediyor

Emeklilerin aldıkları maaşların artırılmasında çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Bu ayrıntıya göre yüksek emekli maaşlarında 1261 gü oldukça önem arz ediyor. 

SSK, emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri 1261 gün ayrıntısıyla emekli maaşlarını artırma haklarına sahip oldukları belirtildi. Aldığı emekli maaşının fazla olmasını isteyen kişilerin son 1261 günü gözden kaçırmaması gerekli. 

Peki 1262 gün ayrıntısı nedir? Emekli maaşları nasıl yükseltilir? İşte emeklilerin yüzünü güldüren haberin detayları..

SSK ve Bağ-Kur'lu olan çalışan kişilerin erken emekli olmasında 1261 günün önemine dikkat çekiliyor. Emekli olmadan önceki son çalışma senelerinde hizmet birleştirmesinin de fazla emekli maaşı almaya destek olduğu belirtiliyor. 

Hizmet birleştirmesini gerçekleştiren kişilere, emeklilikte daha fazla maaş alma imkanı tanınıyor. Tek kurumda maaş birleştirme yapılması için emekli olunmadan önce SGK'ya başvuruda bulunulması gerekli. Hizmet birleştirmesiyle beraber emeklilik günü 3 bin günden fazla gün şeklinde düşürülebiliyor. 

Peki 1262 gün ayrıntısı nedir? Emekli maaşları nasıl yükseltilir? İşte emeklilerin yüzünü güldüren haberin detayları...

1261 GÜN İLE DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ

Emekli olunmadan önceki çalışma süresinde son 7 sene, yani 1261 gün çalışma hangi pozisyonda gerçekleştirildiyse emeklilik de oradan yapılıyor örneğin, uzun zamandır Ba-Kur'lu olarak çalışan bir vatandaş, son 1261 günde SSK'ya geçiş yaparsa emekli maaşını SSK'dan almaya başlıyor. 

SSK'lı bir çalışan son 7 senede Bağ-Kur'a geçiş yaparsa emekli maaşını da Bağ-Kur'dan almaya başlıyor. Son 7 senenin yalnızca süre olarak düşünülmemesi gerekli, burada yedi sene sigortalı şekilde çalışmaya dikkat çekiyor. Her iki kurumda da aynı zaman boyunca sigortalı çalışılması halindeyse en son geçilen kurum göz önünde bulunduruluyor.

HİZMET BİRLEŞTİRMESİ YAPABİLİRSİNİZ

Prim sayılarını doldurmak amacıyla birden fazla kurumda çalışanlara da hizmet birleştirmesi imkanı sunuluyor. Emekli olunmadan önce SGK'ya başvuruda bulunarak hizmet birleştirmesi gerçekleştirilebiliyor. Başvurunun yazılı şekilde gerçekleştirilmesi gerekli. Hizmet birleştirme isteği e-Devletaracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Hizmet sürelerinin birleştirilemeli, araştırmalar sonucunda SGK ile görüşülerek yapılır. Kamu çalışanları için de memur şeklinde atanmadan önceki çalışmalarının hizmet birleştirmeye eklenebildiği belirtildi. 

Kamugündemi'nde yer alan habere göre; emekli olunmasına en az 6 ay kala hizmet birleştirilmesi için başvuruda bulunulması gerekiyor. Emekli olan ve emekli maaşı alan vatandaşlar ise hizmet birleştirmesinden fayadalanamıyorlar. Vatandaşlar için hizmet birleştirme zorunlu tutulmuyor, emekli olacak kişiler kendileri istemeleri durumunda hizmet birleştirmesine başvurabiliyor.

Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Milyonlarca çiftçi bekliyor!

Araç sahiplerine kötü haber! Benzin ve motorine bir zam daha geliyor…

Altında beklenen gün geldi mi? İvme yükseldi: Gram altın 900 liraya...

Sıvı yağda indirim yolda!

Akaryakıtta indirim için yeni formül önerisi! 

Erken emeklilik için yaş koşulu yok! 10 yıl çalışıp, 1800 gün prim ile emeklilik imkanı! İşte ayrıntılar...

Benzin fiyatları zirve yaptı! İşte yeni fiyat listesi!