19 / 05 / 2024

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

EYT yasası sonrası staj ve çıraklık sigortası olan yurttaşların kapsam dışında kalmasının ardından yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin açıklamalar yakından izlenirken, Cumhur İttifakı paydaşından flaş bir açıklama geldi. Peki, staj sigortası başlangıç kabul edilecek



EYT'DE STAJ SİGORTASI BAŞLANGIÇ SAYILACAK MI?

1999 yılı öncesi staj ve çıraklı sigortası girişi olan yurttaşlar, EYT'de staj sigortası başlangıç sayılıp sayılmayacağını arama motorlarında aratmaya başlamıştı. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Staj mağduru diye bir kavram yanlış. Primini yatırmamış yurttaşlar primini yatırmadan emekli olabilir mi? Bu kişilerin patronları kim? Kendi adlarına sigorta primi yatıracak olan ismi bize iletsinler. Biz de onları tespit edelim. Primlerini yatırsınlar. Siz kendi iş verenlerinize sorun, staj için gelen çocuklar için prim yatırırsanız staja kabul eder misiniz? Staj bir eğitim sürecidir. Bu durumu sizin de başınıza gelmiştir. Kavramları doğru kullanın."

Bakan Vedat Bilgin, "Staj bir mağduriyet konusu olmamalı, zira staj bir eğitim. İş akdi stajla başlamıyor ve bu nedenle EYT onu kapsamıyor” şeklinde konuşarak staj sigortasının EYT çerçevesinde alınmadığının detaylıca belirtmişti.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

1999 öncesi staj sigortası başlangıcı olan yurttaşlara haberi Cumhur İttifakı paydaşlarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici duyurdu. Destici, "Mayıs ayından sonra staj ve çıraklık mağdurları da emeklilik hakkına sahip olacak” şeklinde konuştu.

Emekli olmak isteyenler dikkat! Emekliliği 18 ay öne almak mümkün! Madde madde açıklandı!

Emekliler için temmuz ayı zamlı maaş tablosu belli oldu! Temmuz ayında en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Sosyal yardım alan yurttaşlara son dakika müjdesi geldi! Bakan Yanık resmen açıkladı!


Geri Dön