27 / 04 / 2024

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's tarafından yapılan açıklamada, küresel ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Verilen detaylara göre, gelişmiş ülkelerdeki hızlı faiz artışlarına rağmen pek çok ekonomide özellikle hizmetlere yönelik talep baskılarının güçlü kalmayı sürdürdüğü bildirilen açıklamada, manşet enflasyondaki gevşemeye rağmen iş gücü piyasalarının hala sıkı ve çekirdek enflasyonun inatçı bir biçimde yüksek olduğu belirtildi.

Standard-Poor s küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9 a çıkardı!

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, büyük merkez bankalarının politika faizlerinin daha uzun süre yüksek kalacağının sinyalini verdiği hatırlatılarak bu sene faiz indirimi beklentilerinin artık masadan kalktığı kaydedildi.

Verilen detaylara göre söz konusu tahminlerin genel olarak 2023 yılında daha hızlı, 2024 yılında da daha yavaş bir ekonomik büyümeye işaret ettiği bildirilen açıklamada, dünya ekonomisinin bu sene ve gelecek sene yüzde 2,9'ar, 2025 ve 2026 yılında da yüzde 3,3'er büyümesinin beklendiği bildirildi.

S-P, daha önceki tahminlerinde küresel ekonominin bu sene yüzde 2,7, gelecek sene yüzde 3, 2025 yılında yüzde 3,4 ve 2026 yılında yüzde 2,9 büyüyeceğini öngörmüştü.

Aktarılan bilgilere göre, yapılan açıklamada, artık daha uzun ve sığ bir yavaşlama öngörüldüğü, resesyon olasılıklarının ise azaldığı belirtildi..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön