Dekorasyon

STOSA, Türkiye pazarına girdi!

Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine güvenen ünlü İtalyan markası 'STOSA Cucine',Türkiye pazarına girdi.

İtalya’nın ünlü mutfak markası STOSA Cucine, Aykar Grubu bünyesindeki Doruk Mekan Tasarım'la Türkiye pazarındaki yerini aldı. Dünya çapında 40 ülkeye ihracat yapan STOSA, Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine olan güveninin bir göstergesi olarak ilk mağazalarını Bakırköy ve Avcılar'da açtı. Türkiye'de franchise vererek büyümeyi hedefleyen STOSA, üçüncü mağazasını ise İstanbul'un Anadolu Yakası'nda açmayı planlıyor. 


Geçmişi 1964 yılına dayanan İtalyan mutfak devi STOSA, Toskana Vadisi'nde konumlanan 50 bin metrekarelik alanındaki iki ayrı fabrika ile dakikada 4 mobilya parçası üretebiliyor. Her yıl 30’dan fazla model ve 200 farklı yüzey ile birlikte 30 bin mutfak, her gün 130 makinede 3 bin kapak üretimi gerçekleştiren STOSA'nın yıllık ciro büyüklüğü ise 100 milyon Euro.  


Franchise vererek büyüyecek

STOSA markasının Türkiye pazarına girişi nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Aykar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; "İtalyan mutfak devi STOSA’yı Türk tüketicisiyle buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Ülkemizde inşaat yatırımları hız kesmeden devam ediyor, sektörün geleceği parlak. 


Pazarda nihai tüketici ve projeler için üretim kapasitesi ve ürün-hizmet kalitesi bakımından kurumsal yapıya sahip fazla sayıda mutfak markası yok. Buradan yola çıkarak ekonomimize olan güvenimizin de bir göstergesi olarak STOSA markasını Türkiye'ye getirme kararı aldık. 3,3 milyon TL yatırım bedeliyle Avrupa Yakası'nda Bakırköy ve Avcılar’da ilk iki şubemizin açılışını gerçekleştirdik. 


Büyüme planımız doğrultusunda 3. mağazamızı ise 2017 yılında Anadolu Yakası’nda açmayı düşünüyoruz. Türkiye genelinde öncelikle Ankara, İzmir, Bursa olmak üzere birçok şehrimizde franchise yoluyla büyüyeceğiz" diye konuştu.


"Türkiye pazarına güveniyoruz"

Türkiye'ye yatırım yapan STOSA Cucine CEO’su Leonardo Sani ise, toplantı nedeniyle yaptığı konuşmada Türkiye'nin geleceğine güvenerek mağazalaşma kararı aldıklarını söyledi. Sani, "Türkiye pazarına güveniyoruz. Hızla büyüyen bir inşaat sektörünüz var, genç nüfusunuz çok fazla ve bu insanlar kendi evlerini kuruyorlar, evleniyorlar. Bütün bu nedenlerden dolayı Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldık. 40 ülkede ürünlerimiz satılıyor, artık ürünlerimiz Türk tüketicisiyle de buluşabilecek. Ülkenizin geleceği çok parlak, bu nedenle gelişmelere bağlı olarak üretimi Türkiye'ye kaydırabiliriz, buradan bunun sinyallini de vermiş olalım" dedi. 


Türkiye’nin en büyük mutfak showroom'una sahip STOSA, modern, çağdaş ve klasik çizgilere sahip 30 farklı ürün ile hizmet veriyor. Ürünler kişiye özel olarak farklı modellerle birleştirilip tasarlanabiliyor. Modern muftak çeşitleri arasında, Aliant, City, Mood, Maya, Aleve, Replay Next, Bring, Milly, Life, Brillant, Malibu yer alırken, çağdaş tasarım isteyenler için Maxim, Beverly, Ontarıo ve klasik sevenler için de Dolcevita, Bolgheri, Saturnia, Aida, Focolare, Ginevra ve Malaga modelleri yer alıyor. 


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Stosa Cucine CEO’su Leonardo Sani, Türkiye’nin geleceğine güvenerek mağazalaşma kararı aldıklarını söyledi. Sani, “Türkiye pazarına güveniyoruz. Hızla büyüyen bir inşaat sektörünüz var, genç nüfusunuz çok fazla ve bu insanlar kendi evlerini kuruyorlar, evleniyorlar. Bütün bu nedenlerden dolayı Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldık. Ülkenizin geleceği çok parlak, bu nedenle gelişmelere bağlı olarak üretimi Türkiye’ye kaydırabiliri” diye konuştu. 

 

Aykar Grubu Başkanı Faruk Aydın ise şunları söyledi: “Ülkemizde inşaat yatırımları hız kesmeden devam ediyor, sektörün geleceği parlak. 3.3 milyon TL yatırım bedeliyle Avrupa Yakası’nda Bakırköy ve Avcılar’da ilk iki şubemizin açılışını gerçekleştirdik. Öncelikle Ankara, İzmir, Bursa olmak üzere birçok şehrimizde büyüyeceğiz.” 

 

100 milyon euro ciro

 Geçmişi 1964 yılına dayanan Stosa, Toskana Vadisi’nde konumlanan 50 bin metrekarelik alanındaki 2 fabrika ile dakikada 4 mobilya parçası üretiyor. Stosa’nın cirosu 100 milyon euro.


Vatan